Nem fogják a büntetőre Sényőn, de azért egy kicsit mégis, persze a helyükben ki nem tenné.

Mint ismert, a Sényő szerdán a Ferencvárost fogadta a Magyar Kupa főtáblájának harmadik körében. A hazaiak az első félidőben nagy meglepést szereztek azzal, hogy lényegében nagyobb helyzetet sem hagytak a Fradinak és 0–0-ra lehoztak negyvenöt percet, a fordulást követően aztán gyorsan eldőltek a lényegi kérdések azzal, hogy a játékvezető kiállította Marics Gábort és tizenegyest ítélt a vendégeknek – a vége 0–4 lett.

Működött a sportdiplomácia

Az első félidő nagyon jól alakult, amit elterveztünk, azt végre is tudtuk hajtani – értékelt Imrő László, a Sényő egyik edzője. – Ezt bizonyítja, hogy a Fradinak nem volt kaput eltaláló lövése, néhány oldalról érkező beadásból alakult ki kavarodás a tizenhatosunkon belül, míg mi két ígéretes támadást is vezettünk, amit nem tudtunk gólra váltani. Mindezt úgy, hogy az FTC-nél pályára lépők összesen 65 NB I-es találkozóval rendelkeznek ebben a szezonban, és közülük Bőle Lukács, Marcel Heister vagy Ivan Petrjak a legtöbbször a kezdőben kapott helyet.

A második félidőben egy érdekes játékvezetői ítélet miatt hamar eldőlt a mérkőzés. A kiállítást nem is vitatjuk, hiszen büntetőt ítélt, Marics Gabinak pedig volt már egy sárga lapja. Arra viszont kíváncsiak lennénk, ha egy Ferencváros–Újpest meccsen a vendégek kapnának egy ilyen büntetőt, akkor mi történne a pályán, és milyen visszhangja lenne. Több ferencvárosi játékos is mondta, hogy ha ellenük befújnának egy ilyet, biztosan botrány lenne belőle. Úgy gondolom, ebből is mi jöttünk ki jól, hiszen így nem a négy nulláról beszél mindenki, hanem arról, hogy az FTC-nek egy kiállítás kellett ahhoz, hogy gólt rúgjon.

Nem fogják a kiállításra

Mindezek ellenére a Ferencváros teljesen megérdemelten győzött, négy gólnak lennie kell a két csapat között. Ha egyenlő létszámmal minél tovább tudtuk volna húzni a nulla–nullát, talán megörvendeztettük volna a szurkolókat azzal is, hogy pályára kerül Böde Dániel. Mindent egybevetve, szépen fejeztük be az évet – összegzett Imrő László.

Mint akitől elvették a játékot

Óriási élmény volt, a körítéssel, a felvezetéssel együtt – ezt már Fiumei Viktor, a sényőiek másik edzője mondta. – Az ellenféltől, valamint a tévésektől is megjegyezték, hogy ilyen kiszolgálással még magasabb szintű csapatoknál sem mindenhol találkoznak. Nagy élmény az FTC ellen pályára lépni és meccselni, pláne úgy, hogy nem hírverő, hanem tétmérkőzés volt. A meccs előtt sokkal hamarabb érkeztek a játékosok, mint ahogy szoktak, látszott rajtuk a drukk, várták, hogy kezdődjön a mérkőzés. Ez később csak fokozódott, mivel jól sikerült az első félidő, de a szünetben beszéltük, hogy vigyázzon, akinek sárgája van, ne vigyen el minket a hév, nem kell kitámadni.

A második játékrész eleje olyan volt, mint amikor elveszik egy gyerektől a játékot, a kiállítás miatt kissé hitehagyottnak tűnt a társaság – folytatta a tréner. – Ettől függetlenül a fiúk tíz emberrel is küzdöttek, amennyire bírtak. Sajnáltam a srácokat, mert nagyon jól dolgoztak.

forrás: szon.hu