Vezetőedzőnket kérdeztük a mai sajtócsütörtökön.

Tegnap jó hangulatú volt a meccs, még akkor is, ha volt olyan szurkoló, aki rajtam kérte számon a megítélt tizenegyest. Tudom, hogy milyen fontos, hogy egy olyan klub, mint a Ferencváros, megmutassa magát vidéken, kis városokban, falvakban is. Mi komolyan is vettük a meccset, megpróbáltuk a legjobbat kihozni magunkból. Az első félidőben voltak problémáink, amelyeket átbeszéltünk az öltözőben, de nyertünk. A játékosoknak elmondtam, hogy türelmesen, hideg fejjel kell egy ilyen meccset megnyerni, de az első félidőben túlpörögtünk, elsiettünk mindent, le akartuk zárni nagyon hamar a találkozót.

A Mezőkövesd jó csapat, nagyon értik a letámadást, nagyon fegyelmezettek, fizikálisan erősek. De szombaton hazai pályán játszunk, a szurkolóink előtt és meg kell mutassuk a mi erősségeinket. A szombati csapatból csak Heister játszott tegnap, mert nagyon nehéz volt a pálya talaja, ráadásul mi szerdán, míg a Kövesd kedden játszott. A kupaeredményekből nem lehet kiindulni, ez egy más mérkőzés lesz. Mi vagyunk az éllovasok, meg kell mutassuk a saját erényeinket, persze úgy, hogy figyelembe vesszük az ellenfélét is.

A taktikát majd meglátjátok, de az nem csak rajtam múlik – persze van elképzelésem, de alkalmazkodni kell a meccs alakulásához, a körülményekhez. Ilyenkor a játékosoknak kell dönteni. Legutóbb, Pakson például az első félidőben nyomtunk, domináltunk, míg a másodikban, amikor letámadtak, odaadtuk a labdát. Nem a labdabirtoklás dönt egy meccsről, hanem az, hogy ki szerez több gólt. Ha a játékosok koncentrálnak, és gyorsan be is találunk, az magabiztosságot ad a csapatnak, és így könnyebb megszerezni a másodikat.

Fontos, hogy a játékosok megértsék a pozícióikat. A legutóbbi sikertelen Paks elleni meccs szinte azonos volt labdabirtoklás szempontjából a múlt hétvégivel. A pontrúgások sikeressége a játékosok akaratán múlik, az agresszivitásukon és persze az elmúlt meccseken Varga Roli remek beadásokkal, passzokkal szolgálta ki a társait. Két részre oszlik a siker: a jó passz vagy beadás, illetve a középen érkezők agresszivitása. Ha ez a kettő megvan, akkor lesz lehetőség betalálni. Az elmúlt két meccsen azért tudtunk ennyi gólt szerezni pontrúgásból, mert ez a két komponens nagyon jól működött.

A Fradi ellen mindenki motiváltabb, ez természetes, biztosan a szombati vendégeink is. De ez a meccs egész más lesz, mint a mezőkövesdi bemutatkozásomkor, mert azóta megváltozott a játékuk. Biztos vagyok benne, hogy dominálni fogunk labdabirtoklásban, de még fontosabb, hogy ha kialakítunk lehetőségeket, azokkal éljünk is – mint Pakson. És persze fegyelmezettnek kell lennünk hátul is. Mindig mondom, mi nem támadó csapat vagyunk, meg kell találnunk az egyensúlyt a támadás és a védekezés közt és mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből.

Szergej Rebrov