Dénes 150. alkalommal védte hálónkat Pakson.

– Tudod, hogy hányadik bajnoki mérkőzésedet játszottad a Ferencvárosban?
– Őszintén megmondom, nem tudom. Ha tippelnem kellene, akkor 150 környékén járhatok.

– Bizony, ez volt a 150. bajnokid Fradi-mezben és nagyon jól sikerült!
– Igen, valóban! Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen itt Pakson sosem egyszerű nyerni, de szerencsére nagyon jól működött a csapat. Kapott gól nélkül és hármat szerezve lehoztuk a meccset, elégedettek lehetünk.

– A kapusokat mennyire zavarja ez a hideg?
– Inkább a fagyos pálya az, ami zavaró volt. A második félidőben annál a kapunál, amelyikben védtem, gyakorlatilag a tizenhatoson belül teljesen fagyott volt a talaj. Minden megindulás vagy kitámasztás elég rizikós volt és éreztem is, hogy nem annyira stabil a helyzet, de szerencsére a lövéseket sikerült megfognom vagy kiütnöm.

– Jó úton haladunk az őszi elsőség felé. Mennyire fontos, hogy mi várjuk az élről a tavaszi folytatást?
– Nyilván az év végi helyezés a lényeg. Tavaly sikerült őszi bajnoknak lennünk, de azzal nem mentünk sokra, ezért nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Mindig a következő mérkőzéseinkre koncentrálunk, szeretnénk megnyerni a hátralévő találkozóinkat és a lehető legnagyobb előnnyel elmenni a téli szünetre.

– A fejekben mennyire van ott, hogy az őszi szezon utolsó meccse a MOL Vidi elleni csúcsrangadó lesz?
– Hónapok óta tudjuk, hogy ezzel a mérkőzéssel zárul az első félév, de egyelőre nem foglalkozunk vele, hiszen van még egy sényői kupamérkőzésünk, illetve a Mezőkövesd elleni hazai bajnokink. A jövő heti feladatunk, hogy mind a kettőt sikerrel vegyük és utána koncentrálhatunk a MOL Vidire.

Fradi.hu