Blazic és Spirovski pedig egymás ellen léphet pályára.

A magyar válogatott az E csoportba került, melybe a legerősebb kalapból az idei vb-ezüstérmes Horvátországot sorsolták, a második kalapból Wales, a harmadikból Szlovákia, az ötödikből a szintén társrendező Azerbajdzsán került mellénk. A hatodik kalapból nem kaptunk ellenfelet, így ez az öt válogatott küzd majd egymással az Eb-részvételt érő első két helyért.

Marco Rossi

Horvátország kiemelkedik a csoportunkból, a többi csapat ellen leginkább rajtunk múlik, hogy milyen eredményt érünk el. A horvátokat nem kell bemutatni senkinek, a vb-ezüstérmes csapat teljesen más szintet képvisel, mint a csoport többi együttese. Wales esetében nagy szerencsénk, hogy Ryan Giggs nem fog játszani, hiszen már szövetségi kapitány. De a viccet félretéve azt gondolom, hogy a csoport második helyéért velük és Szlovákiával leszünk majd harcban. A szlovákokkal ráadásul egészen biztos nagyon izgalmas, igazi derbit fogunk játszani otthon és idegenben is. Emellett Azerbajdzsánt sem szabad alábecsülnünk, bár az is igaz, hogy ha felkészülten, fejben is tisztán lépünk pályára ellenük, akkor könnyebb dolgunk lehet ellenük, mint a többiek ellen. Igazán különleges lesz a 2020-as Eb, a budapesti rendezésnek köszönhetően pedig számunkra még egyedibb lesz, hiszen szinte az otthonunkban rendezik a világ egyik legnagyobb sporteseményét. Azt megígérhetem, hogy a lehető legjobban felkészítem a csapatot a selejtező-mérkőzésekre.

Varga Roland

Horvátország kimagaslik ebből a csoportból, de mind Wales, mind Szlovákia szintén nehéz ellenfélnek ígérkezik, hiszen jól szerepeltek az előző Európa-bajnokságon. Felesleges latolgatásokba belemenni, mert messze vannak még a selejtezőmérkőzések, de pozitívan kell hozzáállnunk a csoporthoz. Mindent bele kell adnunk mind a négy csapat ellen és meglátjuk, hogyan alakul a vége.

A magyar válogatott 2019-es Eb-selejtezőinek időpontjai:

Március 21.: Szlovákia-Magyarország, 20.45
Március 24.: Magyarország-Horvátország, 18.00
Június 8.: Azerbajdzsán-Magyarország, 18.00
Június 11.: Magyarország-Wales, 20.45
Szeptember 9.: Magyarország-Szlovákia, 20.45
Október 10.: Horvátország-Magyarország, 20.45
Október 13.: Magyarország-Azerbajdzsán, 18.00
November 19.: Wales-Magyarország, 20.45

Ferencvárosi szempontból rendkívül pikánsan alakult a G-csoport, amelybe Lengyelország, Ausztria, Izrael és Lettország mellé Szlovénia és Macedónia is bekerült, így a paksiak ellen szintén betaláló Miha Blazic és Stefan Spirovski egymás ellen is pályára léphet.

Kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, de egyik ellenfél ellen sem lesz könnyű játszani. Bízom benne, hogy a selejtezőkben is esélyt kapok a válogatottban a bizonyításra és nagyon várom, hogy így fradista csapattársam, Stefan Spirovski ellen ne csak edzésen küzdhessek meg, hanem majd címeres mezben is egymás ellen” – reagált a sorsolásra a háromszoros szlovén válogatott Miha Blazic.

Nem kerültünk könnyű csoportba, nehéz ellenfeleink vannak. Az alacsonyabb kalapos ellenfelekkel nem volt szerencsénk. Számunkra az a fontos, hogy a saját játékunkra koncentráljunk és látnunk kell, hogy jó úton járunk az elmúlt években. Megmutattuk, mire vagyunk képesek a Nemzetek Ligájában, most bizonyítanunk kell a magasabban rangsorolt csapatok ellen is. Tudom, hogy képesek vagyunk rá! A Szlovénia elleni összecsapás pedig biztosan izgalmas lesz, várom már a Miháék elleni küzdelmet” – beszélt a csoportról Stefan Spirovski, aki 27-szer játszott a macedón válogatottban.

Az ukrán válogatott elmúlt három mérkőzésén is kerettag, az olaszok elleni felkészülési mérkőzésen pedig pályára lépő támadó középpályásunk, Ivan Petrjak számára szintén különlegesen alakult a selejtezőcsoport sorsolása, ugyanis a Cristiano Ronaldo fémjelezte címvédő Portugáliával találkoznak Szerbia, Litvánia és Luxemburg mellett.

Rendkívül nehéz a csoportunk, ráadásul a címvédő Portugáliával is játszunk majd. Azt gondolom, hogy nagyon érdekes és izgalmas mérkőzések várnak Ukrajnára és remélem, hogy én is segíthetek a csapatnak a selejtezők során” – mondta az ötszörös ukrán válogatott Ivan Petrjak.

Fradi.hu, MLSZ