A két kulcsjátékosait elvesztő csapat csatáját ellenfelünk nyerte.

Női kézilabda, Európa-bajnokság, C-csoport, 1. forduló
Magyarország 25-28 (11-11) Hollandia
Fradista gólok: Háfra 5, Schatzl 4, Kovacsics 3, Lukács 3, Mészáros 1

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Bíró Blanka

Azért is nyúltunk a cseréhez a második félidőben, mert már éreztem, hogy én sem feltétlen tudok segíteni a csapatnak – idézte vissza az FTC játékosa. – Ebben az időszakban fejben nem tudtunk eléggé koncentrálni, a hollandok pedig elmentek két-három góllal. Sok energiát kivett belőlünk, hogy újra visszajöjjünk egálra, de így is ott volt az esély az előttünk, azonban megint jött a hiba. Ettől függetlenül nincs szégyenkeznivalónk, mindenki küzdött, most ennyi volt benne. Első meccshez képest magas hőfokú találkozót tudtunk vívni a hollandokkal. A horvátok és a spanyolok ellen nagyon oda kell tennünk magunkat.

Kovacsics Anikó

Sajnálom a vereséget, hiszen abszolút versenyben voltunk a remek holland csapattal, a végjátékban azonban kevesebb jó döntést tudtunk hozni, az ellenfél sebességet tudott váltani, így megszerezte a két pontot. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen nagyon fiatal a csapat, így minden ilyen hőfokú meccs sokat ér számunkra.

Mészáros Rea

Az elején lassan indultunk be, a hollandok pedig lerohantak minket. Ebből még visszajöttünk, de utána is volt pár bosszantó hibánk. Az szerintem látszódott, hogy már egyre jobban megértjük egymást védekezésben, bár még mindig vannak elszámolásaink. A hajrában volt egy kis meg nem értés a cserékkel, ez eredményezte az újabb kiállítást, amivel adtunk egy esélyt a hollandoknak, és ilyen szinten ezt már kihasználják. Utána már nem is tudtunk újra visszahozni a meccset.

Kim Rasmussen

Büszke vagyok a csapatra, pár perc után felvettük a ritmust, jól játszottunk, de az utolsó negyedórában a fontos pillanatokban a hollandok okosan és nyugodtan játszottak, és olyan előnyre tettek szert, amivel megnyerték a mérkőzést. Dolgozunk tovább, a következő, horvátok elleni meccsre készülünk.

Clubunk spanyol játékosa, Nerea Pena remek mérkőzést zárt a horvátok ellen, hétszer talált be a 25-18-as győzelmük során.