Így az erdélyi túrán nem léphet jégre hokisunk – a fehérváriak egymeccses eltiltással megúszták a verekedést.

Rafaj Attila, az FTC-Telekom játékosa a mérkőzés 37. percében ellenfelét botjával többször megütötte, meglökte, ezzel provokálva dulakodást, verekedést. Az őket szétválasztani igyekvő játékvezetőknek ellenállt, ellenfelét tovább rángatta, nem engedte el. Eközben kialakult egy másik páros verekedés az FTC-Telekom játékosa, Pozsár Márk és a Fehérvári Titánok játékosa, Láday Tamás között. A verekedés a Fair Fight keretein belül zajlott, a játékosok jégre kerülésével véget ért.

Az FTC-Telekom játékosa, Roczanov Dezső a jégre került Láday Tamást rángatni kezdte, a csapattársáról akarta leszedni a Fehérvári Titánok játékosát. Ennek hatására a Fehérvári Titánok kapusa, Kornakker Dániel dulakodni kezdett Roczanov Dezsővel. A dulakodáshoz csatlakozott az FTC-Telekom csapatából Rantanen Anssi és Karmeniemi Lauri Johannes, a Fehérvári Titánok csapatából Hamvai Szilárd és Császár Hunor, valamint Mazzag Dániel. Ebbe a jelenetbe beleavatkozott Láday Tamás is.

A Fegyelmi Bizottság két játékost emel ki az esetből:

Rafaj Attila agresszorként lépett fel, szándéka egyértelműen a verekedés kezdeményezése volt. Sportszerűtlen magatartása közvetlen kiváltó oka volt az ezt követő tömegjeleneteknek.

A Fegyelmi Bizottság Rafaj Attilát, az FTC-Telekom játékosát 2 mérkőzésről eltiltja.

Láday Tamás a verekedését követően beavatkozott az újonnan kialakult dulakodásba is.

A Fegyelmi Bizottság Láday Tamást, a Fehérvári Titánok játékosát 1 mérkőzésről eltiltja.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint az FTC-Telekom csapatából Roczanov Dezsőt, Rantanen Anssit és Karmeniemi Lauri Johannest, valamint a Fehérvári Titánok csapatából Kornakker Dánielt, Hamvai Szilárdot, Császár Hunort és Mazzag Dánielt Nagybüntetéssel és Végleges Fegyelmi Büntetéssel kellett volna sújtaniuk a játékvezetőknek.

A Fegyelmi Bizottság kiemeli még a kapus szerepét, miszerint a kapust, aki leveszi a botos vagy lepkés kesztyűjét, hogy az ellenféllel dulakodásba keveredjen, Fegyelmi Büntetéssel kell sújtani az esetleges egyéb más büntetések mellett.

Az eset összes körülményére tekintettel a Fegyelmi Bizottság Rafaj Attila és Láday Tamás eltiltásán túl a verekedés többi érintettjével szemben szankciót nem alkalmaz.

Jégkorongblog