Nem forgott veszélyben a sikerünk, önbizalommal telve várhatjuk a pénteki Szuperkupát!

Férfi vízilabda, OBI, 7. forduló
Ferencváros 13-8 Egri VK
Negyedek: 3-1, 4-3, 3-1, 3-3
Gólok: Jaksic 3, Varga 3, Jansik 2, Vámos 2, Gór Nagy 1, Pohl 1, Younger 1

Nem várt esemény történt a mérkőzés előtt, kiderült ugyanis, hogy a szövetség bevonta az Eger olimpiai bajnok játékosának, Hosnyánszki Norbertnek a játékengedélyét, mivel eljárást indítottak ellene egy megmozdulása miatt. Valószínűleg ennek is köszönhetően nagyon vérszegény volt ellenfelünk támadójátéka az első negyedben, a miénk ellenben jól termelt, a Jaksic által tolt szekér jól haladt, 3-0-ra sikerült elmennünk – Nikola az első hat gólunkból hármat vállalt. Egyből kinyithattuk volna az ollót, ám nem így lett végül, sőt! A vendégek kétszer is feljöttek egy gólra. Ám mielőtt izgulni kezdtünk volna, sikerült újra nagyobb előnyt összeszorgoskodnunk, nem egy gyönyörű találattal – itt ki kell emelni Jansik Szilárd remek ejtését, valamint Varga Dénes lövőcselét, amivel “elsüllyesztette” az egri kapust, majd távolról a sarokba bombázott. Az utolsó játékrész már csak formalitás volt, le is csorgott, könnyedén győztük le az eddig hibátlan Dabrowski-csapatot. Pénteken pedig jön a Bajnokok Ligája címvédője, az Olympiakos Pireus elleni Szuperkupa találkozó!

Kállay Márk

Az elején egy kicsit talán lassabbak voltunk, viszont azt éreztem belülről, hogy jó fizikális állapotban vagyunk, és ez az erő, ez a dominancia a végére szét fogja nyitni a mérkőzést. Ebben bíztam, ez meg is történt, a védekezésünk a végére egész szépen összeállt és meglőttük a kellő számú gólt. Gratulálok az Egernek, hogy a hiányzóik ellenére is felvették a kesztyűt és kemény ellenfélnek bizonyultak. Most a következő mérkőzésre fókuszálunk, a péntek nagyon fontos nekünk.

Varga Zsolt

Az első negyedben talán picit lassabban indult a játék, a lejátszott mérkőzések sorozata mindkét csapatra egy picit rányomta a bélyegét. Éreztük azt is, hogy Hosnyánszki kiesett az Egerből. Voltak olyan elkerülhető gólok ma is, amiknél egy-két mozdulattal maradtunk le. Erre is hívtam fel a figyelmet a szünetben, hogy ez nekünk nagyon fontos a felkészülésben az előttünk álló kihívásokra. Ahogy ez egy kicsit stabilabbá vált, rögtön lehetett építeni a támadásokat is és így egy picit jobban megnyílt a különbség a végére. Összességében elégedett vagyok.