A Kisvárda sportigazgatója nem túl bizakodó a hétvégi bajnoki kapcsán.

Éppcsak leszállt a repülője. Merre járt?

A hét első felében részt vettem a Wyscout 2018 elnevezésű konferencián Amszterdam, ahol nagyon hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam. Döntően Európából, de például Brazíliából, Mexikóból és az arab világból összesen százhetven klub képviseltette magát, Magyarországról a Ferencváros és a Mol Vidi FC mellett a Kisvárda FC volt a harmadik résztvevő. A mi asztalunk mellett kettővel foglaltak helyet a Juventus, mögöttünk kettővel a Liverpool képviselői, úgyhogy nagyon színes és széles volt a skála.

Visszatérve a felnőttcsapathoz, a bajnokság első körében a Fradi elleni mérkőzést követte egy jobb periódus. Ennek ismeretében mit vár a 2018-ban még hátralévő négy bajnokitól?

Dajka László vezetőedzői szerepvállalása abban az időszakban sikeresnek volt mondható. Ugyanakkor, ha kicsit mélyebbről megvizsgáljuk az ellenfeleink jelenlegi helyezését, akkor utólagosan nem is nevezhető kimagaslóan bravúrosnak. Jobban bántott, hogy a következő mérkőzéseken, amelyeken az ellenfelek már kiismerték az új edzőnk alkalmazta rendszerünket, hiába játszottunk többször is jól, nagy különbségű vereségekbe futottunk bele. Most ennek a rengeteg gólnak az elhárítása az elsődleges feladata a szakmai stábnak, amelynek tagjaitól azt kértem, hogy próbálják stabilizálni a csapatot. Ez az Újpest ellen még nem nagyon sikerült, de akkor nem a csapatjáték hibája eredményezte a kapott gólokat, hanem az egyéni baklövések. Ezek sokszor romba döntik az egész héten jól felépített edzésmunkát. Hiába magasabb szintű a csapatjátékunk, mint korábban, addig nem tudunk megbirkózni a feladattal, míg gólt ajándékozunk az ellenfelünknek vagy egyenesen magunk rúgjuk az ő góljaikat. A hátralévő négy meccs közül kivenném a Fradi ellenit, ott kevés az esélyünk, de a Puskás Akadémia, a Diósgyőr és az MTK elleni meccseken egyértelműen győzelmi szándékkal lépünk majd pályára, ezeken kell annyi pontot kell szereznünk, hogy tavasszal reálisan indulhassunk harcba a bennmaradásért.

Teljes interjú: Kisvárda FC