A szövetségi kapitány szerint ez segíthetne visszanyerni a szurkolók bizalmát.

Marco Rossi egy UEFA-eltiltás miatt csak a nézőtérről figyelheti a csütörtöki találkozót, ezzel kapcsolatban a sajtótájékoztatón elmondta: Cosimo Inguscio helyettesíti majd a kispadon, de a távolléte a többi stábtagtól is extra erőfeszítést kíván majd meg.

Nem lesz probléma a hiányomból, nagyon bízom munkatársaimban, meg fogják oldani a feladatot. Ismerjük az észtek játékát, a legfontosabb, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, mint az első mérkőzésen. Szeretnénk jobb eredményt elérni, mint a tallinni mérkőzésen, erre és a finnek elleni találkozóra is egyértelműen a három pont megszerzését tűztük ki célul. Szeretnénk minél előbb végezni a csoportban, de ennél is fontosabb, hogy visszanyerjük a szurkolók bizalmát, ehhez két győzelem segíthetne hozzá bennünket – fogalmazott a kapitány.

Marco Rossi hozzátette: amikor az észtek elleni mérkőzést követően elégedetlenségét fejezte ki néhány játékos teljesítményével kapcsolatban, elsősorban a megfelelő motiváció hiányára gondolt, ezen a területen mindenkitől a maximumot követeli meg az előttünk álló mérkőzéseken, a motiváció ugyanis a harci kedvre és a koncentrációra is hatással van.

Újságírói kérdésre a szövetségi kapitány elárulta: amennyiben Dzsudzsák Balázs kezdő lesz az előttünk álló mérkőzéseken, ő viselheti a csapatkapitányi karszalagot, ha nem, Szalai Ádámé lesz ez a szerep.

A válogatott sokat profitálhat abból, hogy két ilyen erős vezető is rendelkezésre áll, mint Dzsudzsák és Szalai – fogalmazott Marco Rossi.

MLSZ