Fodor Szabolcs keretünk sérültjeinek állapotáról is helyzetjelentést adott.

– Közel két héttel ezelőtt játszotta le a csapat az utolsó tétmeccset, aztán következett a válogatott szünet. Ilyenkor mennyiben más a nemzeti csapatban nem érintett játékosok programja
– A november 5-ei héten kapott három nap pihenőt a csapat, de utána már újra edzésbe álltunk. Annyiban kihasználtuk, hogy nem játszottunk a múlt héten mérkőzést, hogy elég kemény edzéseket tartottunk, alaposan megdolgoztuk a játékosokat. De hétfőtől visszazökkentünk a normál kerékvágásba, a megszokott ritmusban készülünk az előttünk álló mérkőzésekre.

– Nagy Gergő végül ott volt a válogatottban a budapesti Négy Nemzet Tornán, és nem is nyújtott rossz teljesítményt. Ez mennyire hat inspirálóan a többiekre?
– Teljes mértékben. Nagyon örülünk a teljesítményének, méltóképpen képviselte a nemzeti csapatban a Ferencvárost, az Erste Ligát és annak játékosait is. Emellett arra is egy jó visszajelzés, hogy olyan munka folyik itt nálunk a Fradinál, hogy a mi játékosaink is meg tudják állni a helyüket nemzetközi szinten is. Úgyhogy örömmel fogadtuk, az első edzésén mindenki gratulált neki az öltözőben, jó volt a hangulat, együtt örültünk a sikerének, ami a mi közös sikerünk is egy kicsit.

– A legutóbbi, HKB elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmaztál, pont jókor lett meg a ligarekord, így a válogatott szünetre nyugodtan, tiszta fejjel mehet el a csapat. Viszont továbbra is a rendes játékidőben veretlenül vezetjük a listát, élnek a sorozataink, ami növelheti az elvárásokat is. Érzitek, hogy a közönség, vagy a közvélemény irányából megnőtt a nyomás felétek?
– Továbbra sem foglalkozunk ezekkel a dolgokkal. Örülünk a rekordnak, de ezután is az előttünk álló közeli célokra, feladatokra fókuszálunk, ahogy eddig is tettük. Úgyhogy most a legfontosabb a szerdai mérkőzés, más nem lebeg a szemünk előtt. Úgy gondolom, ezzel a hozzáállással minden olyan hibát ki lehet küszöbölni, ami amiatt történne, hogy elveszik a figyelmünket, a koncentrációnkat egyéb külső körülmények.

– Milyen kerettel készülünk az előttünk álló mérkőzésekre? Milyen állapotban van a keret, hol tartanak a sérültjeink?
– Azt mondhatom, jól állunk. Lengyel Levente már korábban visszatért a csapatba, és szerdán is készen áll a játékra. Rafaj Attila is kipihente kisebb térdsérülését, amit még a Jubileumi Hokiderbi előtt szedett össze, úgyhogy ő is játékra kész. Brett Switzer is edzésbe állt, de mérkőzésen még nem vetjük be, egyelőre vele még óvatosabban bánunk. Dósa Krisztián pedig végzi a rehabilitációját, de ő is jó úton jár. Úgyhogy azt hiszem, rendben lesz a keret.

Fradi.hu