Az ősszel kiváló formában játszó Anikót az EHF weboldala szólaltatta meg a héten – mellette Bíró Blankát is kérdezték a mai mérkőzésről.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, D-csoport, 5. mérkőzés
Érd, 14.30: Ferencváros – CSM Bukarest
Jegy: a mérkőzésre minden jegy elkelt!
TV: SportTV

Kovacsics Anikó

Egy percig sem hezitáltam, hogy meglátogassam-e Szalkai Adriennt, mert tudtam, mennyit jelentene ez neki. Szeretek segíteni másokon és Adrienn nagyon boldog volt, hogy beszélgethettünk és a mosolya engem is boldoggá tett. Fontos, hogy kezelni tudja a helyzetét és nyugodt maradjon. A kézilabdán túl is vannak céljai, így reményteljes tud maradni. Ebben bátorítottam, mert én is ugyanilyen vagyok.

A [Bietingheim ellen] nem számoltam a gólokat a meccs alatt, de éreztem, hogy jó irányba mennek a dobásaim, és hogy megtalálom a réseket a védelemben. A sípszó után a riporter emelte ki a pontos statisztikát. Akkor tudtam meg, hogy tizenötig jutottam. Sokan gratuláltak a meccs után, néhányan nem is számítottak erre. Megdöbbentem és büszke voltam. Nem emlékszem, hogy mikor szereztem ennyi gólt, de ha igaz, a nagyatádi ifiben lőttem tizenhetet 2006-ban.

Az elmúlt meccseken valóban, [én és Háfra Noni is] jól játszottunk. De a csapatok nem egy vagy két ember miatt nyernek. Mindenki a legjobbját akarja hozni, persze mindig van, akinek jobban megy, de tényleg egymásért harcolunk. Siófokon a két pont volt a legfontosabb. A meccs végére elfáradtunk, de csapatként győztünk. Ez számít. Sokat edzünk és dolgozunk, hogy mindenre felkészüljünk. Nem könnyű és képesek kell legyünk minden pillanatban pihenni, amikor csak erre lehetőség adódik. De a kiváló csapat-összhang épp ez: amikor fáradt az ember, akkor van, aki segítse. Ez megvan a klubomban és a válogatottban is.

[Ma, a Bukarest ellen] úgy lépünk pályára, hogy bármi megtörténhet. A legjobbunkat akarjuk mutatni. Nem mi vagyunk az esélyesek, mert a CSM ma is olyan erős, mint volt, de megtréfálhatjuk őket. Az elsődleges célunk a BL-negyeddöntő, de persze álmodozunk a budapesti Final Fourról. Tudjuk, hogy vannak erősebb csapatok, így reméljük, hogy a tavaszi formánk meglepően erős lesz.

[A válogatottnál] erős és fiatal csapatunk van és természetesen én ott segítek, ahol tudok. Hiszek a csapat összhangjában, azt csinálom, amit a legjobban tudok. [Az Eb-n] minden meccs nehéz lesz, hisz a legjobbak versengenek a tornán. A legtöbb meccset apróságok döntik majd el, és hiszem, hogy az ilyen találkozókat meg tudjuk majd nyerni. Azt nem tudom, meddig juthatunk, de bízom benne, hogy tovább, mint a legutóbbi néhány alkalomkor.

[A bajnokságban] nagyon szoros a menetrend. Még eszembe sem jutott, hogy még nem is játszottunk a Győrrel. Januárban találkozunk először, aztán összesen négyszer vagy ötször mérkőzünk meg velük. Meglátjuk melyikünk lesz jobb formában.

[A mögött, hogy jól megy,] nincs titok. Élvezem, hogy a Fradinál játszhatok, és érzem, hogy itt bíznak bennem. És a legjobbamat akarom nyújtani edzéseken és a meccseken is.

(EHF)