Valamint bővebb értékelések a tegnapi Bajnokok Ligája csoportmérkőzésről.

Gárdonyi András

Nehéz meccs volt. Erre számítottunk, bár én úgy gondoltam, hogy fordítva lesz az eleje, azaz mi vezetünk majd 3:1-re és bedaráljuk őket a félidőre, onnantól pedig robbantunk. Ez sajnos nem sikerült. Ennek ellenére a védelem jól működött. A támadásban egy kicsit gyengélkedtünk, de aztán szépen lassan, a játékunkat játszva megnyertük a mérkőzést. Mondjuk úgy, hogy tartom a “szezon eleji csúcsformát”. Szerencsére még mindig ugye ez a szisztéma megy, Soma keményen edz, jól megoszlanak a feladatok, ő védi a bajnoki mérkőzéseket így az elején, nekem meg jutnak a BL-meccsek. És így ez egy teljesen jó munkamegosztás. Szerintem jó eredmény született, azért nagyon sok csapat meg szokott szenvedni ebben a bukaresti uszodában, láttuk például a Brescia-t. Szerintem ez egy jó mérkőzést volt, három gólos győzelemmel.

Varga Dénes

Későn rázódtunk bele a meccsbe. Semmi különöset nem csináltak. Kicsit “alájuk játszottunk” és tudtak lőni két akciógólt, mi meg kihagytuk a helyzeteinket. És ezzel a saját dolgunkat nehezítettük meg. Össze kellett kapnunk magunkat. Nem tudom, hogy egy jobb kaliberű csapat ellen beleférne-e ez, de most elég volt. Össze kell újra raknunk a kezdést. Először játszottunk idegenben, ami a BL-t illeti, nyilván nem a selejtezőkre gondolok, és lehet, hogy ez egy kicsit szokatlan volt a közösségnek. Illetve, sokan panaszkodtak arra, hogy szerda este nagyon későn ért véget egy meccs, ami lehetett bármilyen gyenge, akkor is minden mérkőzésre készülni kell, és az a bajnoki is sokat kivett a játékosokból. Volt aki kifejezetten vonszolta magát. Semmiképpen sem szerencsés ez a sűrű program, ez a versenykiírás, nem “élsportbarát”. Azt azért szeretem, hogy ha nehezen is kezdünk egy meccset, bízhatok a csapatban és tudom, hogy meg tudjuk oldani. Szépen, higgadtan játszottunk. Nyilván azért nem az a kvalitású csapat volt, amely meg tudta ragadni ezt az előnyt. Amikor megállt az a tendencia, hogy mi gólokat adunk nekik, akkor szépen túl tudtuk lőni őket.

Varga Zsolt

Nehéz mérkőzés volt, de mindannyian erre is számítottunk, hiszen láttuk a Brescia ellen vívott, kevés gólos mérkőzésüket. Annak örülök, hogy a védelem jól működött, Bandi megint nagyon jól védett és körülötte a védelem sokat segített, jó, hogy kevés gólon tudtuk tartani őket. A támadásaink nehezen indultak be, az elején nagyon sok helyzetet hagytunk ki, csúszott a labda is, azt láttam, hogy a játékosaink valamiért többször is nagyon nehezen tudták megfogni, ami nem jellemző ránk. Néha ez is benne van, kell játszani ilyen mérkőzéseket, sőt: ilyen mérkőzéseket kell játszani, hiszen ezek azok a meccsek, amelyek felkészítenek minket arra, ami ránk vár. Így most első blikkre azt mondom, hogy senki nem sérült meg, le is kopogom…

Bővebben: VLV