Jégkorong csapatunk vezetőedzőjét kérdezték a lila-fehérek elleni győztes derbi után – az ünneplés legszebb pillanatait remek videóban osztotta meg a szakosztály, ezt is megnézheted.

A Fradi-szív a sikerek kulcsa Fodor Szabolcs, a jégkorong Erste Ligában éllovas FTC-Telekom vezetőedzője szerint.

A zöld-fehér együttes hétfőn 2–0-ra legyőzte az Újpestet, ezzel ünnepelte a klub jégkorong-szakosztályának 90 éves fennállását, egyben sorozatban a 15. mérkőzését nyerte meg a ligában, megközelítve a MAC Újbuda 16-os csúcsát.

Úgy látszik az eredményekből, nagyon hamar sikerült elérni, hogy mindenki tegye oda szívét-lelkét, akár az edzésen is, és ez meghálálja magát” – fogalmazott Fodor az M1 aktuális csatornának kedden.

A tréner kiemelte, a profizmusban hisz, hogy mindenki a maximumot tegye hozzá a csapathoz a fizioterapeutától az elnökig. Rámutatott, a csúcsbeállítás lehetősége motiváció és teher is egyben, az ő feladata, hogy utóbbi ne nyomja agyon a játékosokat.

Csak a közeli célokra fókuszálunk, nem szabad nagyon előre tekinteni, hisz az sosem jó. Ma pihentek a srácok, holnap újra edzünk Pesterzsébeten” – mondta a pénteki, Vasas elleni találkozó felkészüléséről.

Elmondta: az elmúlt évtizedekben azt érezte játékosként, majd edzőként, hogy a Fradi-szív a klub jégkorong-szakosztályában kihalt, pedig ő gyerekként még megtapasztalta ezt. Kifejtette, „jó szellemiségű sportembereket” igazoltak, akiktől nem áll messze a küzdelem, ettől pedig már csak egy lépés, hogy azonosuljanak a szellemiséggel, amely a hétfői összecsapáson újra.

A zöld-fehérek egy meccsel kevesebbet játszottak az Erste Ligában, mint a mögöttük egy ponttal második Csíkszereda.

Kivonat: MTI