A jó kezdés után gyengébb eredmények jöttek.

2018 júniusában nevezték ki a Trencín vezetőedzőjének az 54 éves holland szakembert, akinek az irányításával a nyáron a csapat kiejtette a lengyel Gornik Zabrzét és a holland Feyenoordot is az Európa Ligából. Az európai kupasorozatban végül a ciprusi AEK Larnaca jelentette a végállomást.

A szlovák bajnokságban jelenleg, 13 fordulót követően az 5. helyen áll a Trencín, a veretlen szezonrajt után zsinórban öt vereséget elszenvedve. A Ružomberok (Rózsahegy) elleni szombati kudarc (0-1) másnapján döntött úgy Ricardo Moniz, hogy távozik posztjáról.

Nagyszerű pillanatokat éltem át itt, de a legutóbbi bajnoki után úgy döntöttem, lemondok vezetőedzői posztomról. úgy tűnik, a robbanékony természetem negatív hatással van a csapatra és ha én vagyok az akadálya a sikernek, mennem kell – mondta a szakember a klub hivatalos honlapjának.

Az új vezetőedző az eddigi asszisztens, Vladimir Cifranič lesz, munkáját Juraj Ančic, Gideon van der Wee és Tomáš Belic segíti majd.

A Trencín már Moniz hatodik klubja volt azóta, hogy 2013 decemberében távozott a Ferencvárostól, ahol 2012 augusztusa óta dolgozott. Az utóbbi öt évben a dán Randers, a lengyel Lechia Gdansk, a német 1860 München, az angol Notts County, majd a holland másodosztályú FC Eindhoven edzője is volt az Ausztriában bajnok és kupagyőztes, az NB I-ben pedig edzői díjat is kapott és sokáig népszerű tréner, de egyik klubnál sem tudott tartósan és eredményesen dolgozni, csak a kurtán-furcsán elhagyott Eindhovenben töltött el egy egész idényt.

forrás: csakfoci.hu