Nyögvenyelősen, de legyűrtük a bécsi fiatalokat.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 17. forduló
Ferencváros 5-4 EV Vienna Capitals II
Harmadok: 0-0, 3-1, 2-3
Gólok: Walls (+1, Karmeniemi), Tóth A. (M. Fitzgerald, Roczanov), Tóth A. (Nagy, M. Fitzgerald), Tóth A. (M. Fitzgerald, Nagy), Pavuk (Walls, Rantanen)

Pleszkán (Arany)
Rantanen, Boros – M. Fitzgerald, Nagy, Tóth A.
Hegyi, Sarcia – Walls, Tóth Re., Rafaj
Karmeniemi, Jászai – Pavuk, Farkas, Tóth Ri.
Hardi, Roczanov, Tóth G.

A Capitalst nem szabad félvállról venni, ha így tennénk, akkor kellemetlen meglepetés is érhetne minket.” – és ma közel voltunk a kellemetlen meglepetéshez, hogy azért-e, mert nem pörögtünk rá teljesen a maira vagy azért-e, mert ez egy ilyen nap volt, az szerencsére most már mindegy. Hogy zomboris szakértést mutassunk be: a kötelező a legnehezebb, a jó csapat rossz játékkal is nyer. És ma rosszul játszottunk, a sebesség és a megszokott hoki is hiányzott. Az első harmad „lecsorgott”, a másodikban pedig már vezetett is a Capitals. Minket egy emberelőny ébresztett fel, Walls gólja után sikerült egy komoly iramot mennünk, ami a szüneten is átnyúlt, Tóth Adrián klasszikus mesterhármast ért el bő négy perc alatt. Ez annyira megtetszett a vendégeknek, hogy szintén bő négy perc alatt ők is hármat ütöttek és kiegyenlítettek, a negyedik találatuk előtt vezetőedzőnk még időt is kért, hogy rendezze a sorokat, hiába. Szerencsére a lelátóról ekkor is érkezett a pozitív energia, mindenki biztatta a csapatot, aminek meg is lett az eredménye, Pavuk lövése csúszott át Myllykoski alatt. Az utolsó percben már kapusukat lehozva támadtak a bécsiek, amit sem mi, sem ők nem tudtak kihasználni, a győzelemmel pedig megelőztük a csíkszeredai Sportclubot és vezetjük az Erste Ligát! Holnap pedig egy telt házas derbin fogadjuk a Dózsát. Mindent bele, fiúk! Hajrá, Fradi!

Sajnos örömünk azonban nem lehet teljes, mivel Rafaj Attila elképzelhető, hogy súlyosabb sérülést szenvedett el, egy szabálytalanság után – amit nem büntettek a játékvezetők… – maradt lent a jégen és a térdét fájlalta, nem is tudta folytatni a játékot. Remélhetőleg nem komoly és minél előbb viszontlátjuk a pályán. Jobbulást, Rafi!

Fodor Szabolcs

Elsőként szeretnék a Vienna Capitalsnak gratulálni, egyszerűen játszottak, azt csinálták, amit kell. Végig többet korcsolyáztak, mint mi, annak ellenére, hogy tizennégy mezőnyjátékossal jöttek. Rendkívül megnehezítették a dolgunkat, nagyon jó meccset játszottak. Mi pedig nem voltunk könnyű helyzetben, bármennyire próbáltuk terelni a játékosokat, a fejekben ott van a holnapi fontos esemény. Nem játszottunk jól, de begyűjtöttük a három pontot és most már csak ez a lényeg, innentől kezdve a holnapi derbire fókuszálunk.