Pazar formában véd jégkorong csapatunk hálóőre.

Az FTC-Telekom 12 meccse nem talált legyőzőre, és a szezon eddigi összes meccsén szerzett pontot. Az előző játékhéten a zöld-fehérek legyőzték a harmadik DEAC-ot és az éllovas Csíkszeredát. A sikerekben nagy szerepe volt Arany Gergely kapusnak, így ő lett A hét játékosa. Arany Gergely a két meccsből egyet kapott gól nélkül hozott le, ráadásul a legjobb támadópotenciállal rendelkező Csíkszereda ellen, és összesen 77 lövésből 75-öt hárított, így a választás rá esett.

A kapus az UTE-ben kezdett el jégkorongozni, majd a MAC-hoz került tinédzserként. Végigjárta a ranglétrát, és a 2015-2016-os idényben mutatkozott be a profik között. Bálizs Bence kapustársa volt a fővárosi csapatban, amellyel az előző szezonban megnyerte a bajnokságot, 2017-ben pedig kupagyőztes lett. Nyáron a távozás mellett döntött, és az FTC-hez igazolt, ahol újra együtt dolgozhat korábbi junior edzőjével, Fodor Szabolccsal. Arany Gergely szerepelt U18-as és U20-as vb-n is, és vésztartalék volt a 2017-es divízió I/A vb-n a felnőttek között. A nagyválogatottban 2017 szeptemberében mutatkozott be Lengyelország ellen.

Nagyon jól megy a csapatnak, mi a titok?

Nincs titok. Elég jó sorozatba kerültünk, de nem számolgatunk, hanem meccsről meccsre megyünk. 16 új játékos érkezett a nyáron, és ismertük egymást a jégkorongberkekből, ezért csak az apróságoknak kellett összeállniuk, és úgy tűnik, sikerült. Egymásért harcolunk minden nap. Most a sorsolás úgy hozta, hogy két kemény meccsünk volt egymás után, és sikerült megoldanunk ezeket. Debrecenben szoros, kiegyenlített mérkőzést nyertünk meg, a Csíkszereda ellen pedig az eredmény nem tükrözte a játék képét, minden korongért meg kellett küzdenünk, de már az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és végig meg tudtuk tartani a vezetést.

Miért az FTC-t választottad a nyáron?

Fodor Szabolcs edző keresett meg, hogy lenne-e kedvem a váltáshoz. Nagyon sokat köszönhetek a MAC-nak, sokat tanultam, de úgy éreztük, hogy ideje a váltásnak, és a több játéklehetőség reményében léptem tovább.

A kijevi vb-n már csapattag voltál, de csak később mutatkoztál be a válogatottban. Hogyan élted meg ezt?

Érdekes volt a kijevi kaland, mert csak belecsöppentem az egészbe, utólag hívtak fel harmadik számú kapusnak. Nagy örömmel töltött el, hogy rám gondoltak, és ott lehettem, Sokat tanultam, hiszen egy hétig a legjobb jégkorongozók között voltam. Meghatározó élmény volt.

Inline-ozol is, de ott nem kapus vagy, hanem mezőnyjátékos. Ez hogy alakult?

Nyáron mindig játékosszerelésre cserélem a kapusokét. Irigykedve nézem a gólszerző játékosokat, és megkívánja az ember, hogy bárcsak ő is gólt lőhessen. A jégen még erre várni kell, de nyáron bepótolom, és több más kapussal együtt a szórakozás kedvéért játszom a mezőnyben az inline-csapatokban.

Nem te vagy az egyetlen élsportoló a családban, húgod, Rebeka a nyáron igazolt a DVSC kézilabdacsapatához a Vasasból. Van rivalizálás közöttetek?

Nincs erről szó, felváltva segítjük egymást. Ha nekem vannak nehezebb időszakaim, akkor ő és a családom mellettem áll, és fordítva is ez a helyzet. Két vicces eset is történt az elmúlt időben: én Rebeka Ferencváros elleni meccsét a Debrecen szektorából néztem meg, ő pedig a Fradi-szurkolók között ült a mi DEAC elleni találkozónkon. Viccelődünk egymással, de nincs rivalizálás.

MJSZ