A zöld asztal mellett a zöld gyepen is legyőztük a vasutasokat.

Augusztus végén beszámoltunk róla, hogy a világítás meghibásodása miatt elmaradt az FTC öregfiúk labdarúgócsapatának BVSC elleni első bajnoki mérkőzése az új szezonban. A Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatótanácsának vonatkozó bizottsága először 3-0-s eredménnyel a Fradinak ítélte a három pontot, azonban a BVSC óvása miatt a mérkőzés későbbi időpontban való lejátszását rendelte el.

Október 22-én hétfőn, így ismét a Szőnyi úton találkoztak a csapatok. Sajnos nem kezdődött jól számunkra a mérkőzés, ugyanis Palásthy Norbertet sérülés miatt már a 15. percben le kellett cserélni, sőt hasonló okok miatt a 31. percben Földesi Jánosnak Szűcs Mihályt kellett váltania. A két kényszerű csere azonban nem zavarta meg a mieinket. A 34. percben a csereként beálló Lengyel Béla harcolt ki nagy helyzetet, lekészített labdáját pedig Józsi György ballal, 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt.

A második félidő elején ismét Józsi volt eredményes. A 44. percben Ujfalusi futott el a bal oldalon, remekül középre adott, középpályásunk pedig 10 méterről a kapuba fejelt. A 62. percben egy ártatlan szituáció után, egy megpattanó lövéssel szépített a BVSC. Újabb gól azonban már nem esett, címvédő csapatunk pedig 2-1-re nyert és győzelmével megerősítette vezető helyét a tabellán.

Érdekes helyzet állt elő, hiszen egyszer már nekünk ítélték a három pontot, de a szövetség illetékesei helyt adtak a BVSC óvásának, így játszanunk kellett. Ennek ellenére a győzelmünk nem forgott veszélyben, magabiztos sikert arattunk és bebizonyítottuk, hogy a zöld gyepen is jobbak vagyunk” – mondta csapatunk vezetőedzője, Dzurják József.

Öregfiúk bajnokság
BVSC-Zugló-FTC 1-2 (0-1)
FTC: Nagy G. – Szűcs M. (Földesi, 31.), Telek, Balog Z., Ujfalusi – Lászka, Lazic, Józsi, Lisztes – Szenes (Jordáki, 51.), Palásthy (Lengyel B., 15.)
Gólok: Józsi (34., 44.)

Fradi.hu