Amatőr körülményeket tapasztalt a válogatott máshoz szokott új játékosa.

Érdekes interjút adott a Bildnek Willi Orban, a magyar válogatott új játékosa. Az RB Leipzig hátvédje örömmel számolt be arról, hogy mennyire jól fogadták a csapattársak és a szurkolók, szavaiban nincs is okunk kételkedni.

Érdekesebb ugyanakkor, amit az MLSZ-ben uralkodó szakmai színvonalról, illetve annak hiányáról mondott. Megdöbbent azon, hogy a válogatottnál nem volt étkezési program, mindenki azt evett, amit akart, beleértve a gulyáslevest és a palacsintát is. Aki kicsit is járatos a profi sport világában az tudja, hogy a táplálkozásnak milyen óriási jelentőséget tulajdonítanak a felkészülésben. Nem csoda tehát, hogy Orban meglepődött, hiszen Németországban még a Bundesliga 3 szintjén is elképzelhetetlen, hogy ne vegyék komolyan a táplálkozást. Miközben a DFB, a német szövetség az oldalán külön összefoglalót jelentetett meg már az U11-es (!) játékosoknak is, hogy mire figyeljenek, addig az MLSZ ezt még a válogatottnál is a játékosokra bízza.

Nem kell azonban Németországba menni ehhez, a Fradinál a szakmai és orvosi stáb közösen határozza meg a menüt, amit akkor is követnek, ha idegenben játszik a csapat.

Tehát miközben a szövetség elképesztő mennyiségű, a kluboktól, mindenekelőtt a Fraditól elvett pénzt költ el, jelentős részben óriási méretűvé duzzasztott személyi állományának fizetésére és ki tudja még mire, eközben nem képes biztosítani se a bajnokság megfelelő lebonyolítását, se a válogatott felkészülése során a szakmai minimumot.