A sérülten versenyző tornászunk, Balázs Krisztián arany-, ezüst- és bronzérmet is szerzett, Hadfi Gréta harmadik lett a strandkézilabda válogatottal, Zsoldosi Karolina pedig fontos tapasztalatokat szerzett. Gratulálunk! A magyar csapat egészen kiválóan teljesített, az összesített éremtáblázaton a negyedik helyen végeztek hazánk fiataljai!

III. nyári ifjúsági olimpia, Buenos Aires

Női strandkézilabda – Hadfi Gréta

Csoportmérkőzések
Magyarország 2–0 Amerikai Szamoa
Magyarország 2–0 Mauritius
Magyarország 2-1 Oroszország
Magyarország 2-0 Horvátország
Magyarország 2-0 Tajvan

Negyeddöntő
Magyarország 2-0 Paraguay

Elődöntő
Magyarország 1-2 Argentína

Bronzmérkőzés
Magyarország 2-0 Hollandia

Női tőr – Zsoldosi Karolina
Egyéni: 11. hely

A napom kicsit furán kezdődött, mert verseny előtt mindig szoktam izgulni, de most egyáltalán nem volt ilyen. A mezőny nehéz volt, hiszen a világ legjobbjaival kerültem szembe és egyik asszómra sem mondanám, hogy könnyű lett volna. Sajnos ez a verseny most nem úgy sikerült ahogy reméltem, pontosabban, ahogy szerettem volna. Csapatverseny nem lesz, így a következő napokban minél több magyar sportolónak szeretnék szurkolni a lelátóról.

Férfi torna – Balázs Krisztián
Csapatverseny: Simone Biles / narancssárgák – 1. hely
Talaj: 13.600 pont, 2. hely
Nyújtó: 13.233 pont – 3. hely
Korlát: 13.033 pont) – 7. hely
Lólengés: 12.533, 11. hely (selejtező)
Gyűrű: 12.533 pont, 11. hely (selejtező)
Ugrás: 12.666 pont (selejtező)

Több, mint egy éve készültem az olimpiára. Már a kvalifikáció kivívása sem volt könnyű. Nem állíthatott meg a bokafájdalom, egy év munkája nem veszhetett emiatt kárba. Ez az érzés motivált és hajtott arra, hogy folytassam. Fel sem merült, hogy feladjam a küzdelmet. Az olimpiai hangulatból eddig nem sokat éreztem, mert állandóan a bokám miatt aggódtam, de ez a két gyönyörű érem kárpótol mindenért. Most majd adok pár napot magamnak a pihenésre.

Fradi.hu, Utánpótlássport