Szurkolótársunk beszámolóját olvashatjátok a negyedik hétről.

Hétfőn ismét a konferenciateremben kezdtünk az eddig megszokott módon, elsőként Bence beszélt röviden arról, hogy a rendszeresen végzett mozgás milyen tudatos mérési módszerekkel tehető hatékonnyá, illetve testre szabottá. Fontos, hogy mindig akkora terhelést vállaljunk fel, amelytől elfáradunk, de nem erőltetjük túl magunkat. Bemutatta nekünk az RPE mutatót, amely az aktivitás intenzitásának szubjektív meghatározása, egy intenzitás mutató. Ez arra használható, hogy meghatározható vele egy 1-20-ig terjedő skálán a mozgásunk nehézségi foka. Mindez bonyolultan hangzik, de nem olyan hülyeség. A Program végére szerintem olyan profin kiképzettek leszünk, hogy akár edzőnek is elmehetnénk… :)

Az előadás második felében ismét a táplálkozás állt középpontban, Bogi a tápanyagok főbb típusait mutatta be, szénhidrátok, zsírok, vitaminok, aminosavak. Ismét előkerült egy általánosan érvényes táplálkozási tanács, naponta ötször érdemes enni, és nem szabad mellőzni a szénhidrátokat.

Az előadást követően kimentünk még edzeni egyet. Most már több hete járunk a Programra a Népligetbe, az egyik legjobb dolog szerintem az edzőkomplexumban, hogy hihetetlen jó levegő van, köszönhetően annak, hogy a Népliget – amely alapvetően egy hatalmas park dús növényzettel – kellős közepén található a Fradi komplexum.

Csütörtökön várt ránk egy másfél órás kemény edzés, amelynek az elején nagy meglepetés várt minket, velünk tartott BÖDE DANI!!! Mondanom sem kell, hogy mindenki kétszer olyan lelkesen végezte a gyakorlatokat. Természetesen stílszerűen focilabdával végeztünk különböző gyakorlatokat, futásokat, amelybe Dani is beszállt. Közben jókat csevegtünk és viccelődtünk vele, nagyon jópofa volt az egész.

Az atlétikai pályán a végén kétszer 10 perc egy tempóban végzett futást toltunk, ezt követően az edzés végén persze mindenki közös fotót akart készíteni Danival, ő mindezt nagyon kedvesen és barátságosan tűrte :) Edzés után még dumálgattunk vele a csapatról, Madocsáról, kedvenc kajáiról. Megtudtuk, hogy a pacalt nem igazán szereti, pedig Madocsán nagy hagyománya van. Emellett meg kell jegyezni, hogy Dani szemmel láthatólag tökéletes állapotban van, szerintem egy gramm felesleges zsír nincsen rajta. Nagyon zavarja, hogy az általános vélemény szerint ő lassú, miközben a csapaton belül az edzéseken bőven a középmezőnybe vagy afölé tartozik a különböző gyorsasági teszteken.

Meg kell mondjam, hogy Dani tényleg egy abszolút szerethető szerény srác, nagyon jó fej volt végig, nem véletlenül olyan nagy kedvenc.

lorinc82