Ivánt az ukrán sajtó a válogatottjuk csehek elleni Nemzetek Ligája találkozója előtt kérdezte.

A Debrecen elleni bajnokink nehéz volt, hisz nem könnyű hatvan percet emberhátrányban játszani. Szerintem jó meccset játszottunk, a Ferencváros jobb volt a Debrecennél, mert hátrányban nem csak visszajöttünk, hanem a győzelmet is megszerezhettük volna. A mérkőzés elején a saját helyemen játszottam, majd a mester arra kért, hogy menjek a védelem szélére, mikor megfogyatkoztunk. De nem számít, hogy hol játszom, csak legyek hasznára a csapatnak. Azt nem dolgom megítélni, hogy az edző beilleszkedett-e már. Mindenesetre sokat dolgozunk a taktikán, a csapatmozgásokon. Azt hiszem, jól szerepelünk. Igen, az is okés[, hogy vezetem a kanadai tabellát.]

Az internetről [tudtam meg, hogy beválogattak.] Aztán hívták a klubot. Andrej Sevcsenkó azt kérte [az olaszok ellen], hogy segítsem a középpályásokat és Nikolaj Matvijenkót a balszélen, de ne feledkezzek meg a támadásokról sem.

[Az olasz mérkőzés alapján] felírhatjuk a harcosságot a csapat erényei közé. A meccs elején kicsit idegesek voltunk, de aztán jól alakultak a dolgok. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy milyen ellenfél ellen játszottunk idegenben, harcos döntetlent elérve. [A csehek] megverték a szlovákokat, így nyernünk kell, és akkor elsők leszünk a csoportban. Teli lelátók előtt mindent megteszünk majd a lehető legjobb eredményért. A cseh egy erős, kompakt csapat. Biztos tanultak az ukrajnai vereségből, de teljes odafigyeléssel dolgozunk, mert ez a találkozó döntő lehet a végeredményt tekintve.

– Ivan Petrjak