Idegenben is megvertük a görögöket, jövőhéten már kezdődik is a csoportkör!

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, 2. mérkőzés
NC Vouliagmeni 7-12 Ferencváros
Negyedek: 2-4, 1-1, 3-4, 1-3
Gólok: Jaksic 2, Jansik 2, Mitrovic 2, Varga 2, Vámos 2, Pohl 1, Younger 1

A párharc végeredménye: 22-11 az FTC javára!

Bővebb beszámoló: Fradi.hu

Remek magyar szurkolótábor előtt ugorhattak vízbe fiaink, akik ettől talán kicsit meg is táltosodtak, hiszen fantasztikus első negyedet produkáltunk. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a hazaiak kicsit bután játsszanak, az első akciógólunk után ugyanis sorozatban háromszor szabálytalankodtak kiállítást érően, mi pedig ezeket a helyzeteket rendre kihasználtuk és 4-1-re elmentünk, mondhatni, hogy le is zártuk a selejtezős párharcot. A kapuban ezúttal Vogel Soma kapott lehetőséget és a budapesti meccsen pihenő Pohl Zoli is ott volt a keretben. A jó rajt után már csak a végeredmény volt kérdéses, sok szép találat esett, mindkét oldalon, így a közönség sem panaszkodhatott, kiszolgálták őket a játékosok, amit meg is érdemeltek, hiszen végigszurkolták a mérkőzést.

Közel két évtized után újra ott vagyunk a legjobbak között, egy hét múlva pedig meg is mutathatjuk, hogy ott a helyünk – ha esetleg valaki kételkedne ebben… -, hazai pályán fogadjuk majd a moszkvai Dinamót fél hétkor.

Jansik Szilárd

Nem volt nehéz a visszavágó, megbeszéltük, komolyan vettük, 0-0-ról indultunk, nem számított, hogy hattal nyertünk a Komjádiban. Jól indult a meccs, kevés gólt kaptunk, el tudtunk húzni, utána kicsit lankadt a figyelem, volt egy-két elkerülhető kapott gól az emberhátrányoknál. Jó volt nagyon a tengerparton ebben a nyitott uszodában játszani ilyen jó időben.

Varga Zsolt

Talán az első meccs volt nehezebb, ma úgy érzem, hogy végig kézben tartottuk a mérkőzést, jobban ment a támadás és talán stabilabb volt a védekezés is, annak ellenére, hogy több gólt kaptunk. A selejtező egészét nézve elégedett vagyok, nyilván vannak dolgok, amin tudunk dolgozni, amin kell javítani, ez egy folyamat, ahogy épül a csapat. Most jön egy nagyon nehéz szakasz, elindul a Bajnokok Ligája, a bajnokság és nemsokára itt van a Magyar Kupa is.