A LEN engedélyezte a görögök kérését, így az Athén agglomerációjában, az Égei-tenger partján fekvő létesítményben rendezik a visszavágót.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, 2. mérkőzés
Vouliagmeni, 17.00 (HU – 16.00): NC Vouliagmeni – Ferencváros
TV: SportsOnAir

A Vouliagmeni uszodája (Fotó: nov.gr)

Az első mérkőzésen: 10-4 ide (beszámoló, összefoglaló).

A visszavágó előtt az első találkozón remek formában védő Gárdonyi Andrást kérdezték:

Kállay Márk

Maximalisták vagyunk, nyilván lőhettünk volna még több gólt az első mérkőzésen, de azért így is megnyugtató előnnyel utazunk Athénba. Ettől függetlenül a visszavágón is szeretnénk legalább annyival győzni, mint a Komjádiban. Figyelnünk kell, nehogy álmosan kezdjünk, mert akkor még gondjaink is adódhatnak – de nem a Fradi szintje a görög csapat, amit bizonyítani is fogunk.

Vámos Márton

A hat hat elleni és az emberelőnyös játékunk is akadozott. Ezen nyilván csiszolni kell, azonban sok időre van még szükség, hogy úgy járjon a labda, ahogyan mi szeretnénk. Látszott, hogy ez csupán a negyedik mérkőzésünk volt az idényben, de az eredmény miatt senki sem lehet csalódott.

Varga Zsolt

A kedd délutáni öt órás géppel repültünk, nehéz volt optimalizálni az utazást, mert elég kevés időnk volt a foglalásra, hiszen hétfőn volt egy hete, hogy a sorsolásnál megtudtuk, ki az ellenfelünk és mikor játszunk idegenben. Az út érdekessége talán az lehet, hogy nyitott medencében lesz a meccs. Erre úgy próbáltunk készülni, hogy a Császár-Komjádi nyitott medencéjében gyakoroltunk. Dolgoztunk keményen az elmúlt időszakban, szinte azt mondhatom, a szerdai visszavágótól függetlenül. A szezon első két-három hónapja nagyon fontos ennek a csapatnak az életében, még akkor is hogyha a sok gyakorlásnak egyelőre nincs látványos eredménye, de tudom, hogy eljön majd az az idő is. Tavaly is így volt, a szervezettség két-három hónap multán egyre inkább megmutatkozott a játékunkban. Úgyhogy egyelőre kemények az edzések, dolgozunk, megyünk előre folyamatosan. Ha rendesen bemelegítünk, s ha komolyan vesszük őket, akkor ennek a mérkőzésnek meg kell lennie. De mindez szükséges, tehát fejben százszázalékosan ott kell lenni és akkor meglesz.

Bővebben: VLV, NS