Tízperces hokisulival rendeztük le az Erste Liga összecsapást.

Férfi jégkorong, Erste Liga, 12. forduló
Ferencváros 8-0 Corona Brassó
Harmadok: 6-0, 0-0, 2-0
Gólok: M. Fitzgerald (Tóth A., Nagy), Roczanov (Tóth Ri., Boros), Walls (+2, Rantanen, Karmeniemi), Dósa (+1, M. Fitzgerald, Tóth A.), Pavuk (Rantanen, Tóth Ri.), Walls (+2, Switzer, Karmeniemi), Nagy (+2, Rantanen), Walls (Switzer)

Arany (Pleszkán)
Rantanen, Boros – Tóth A., Nagy G., M. Fitzgerald
Hegyi, Dósa – Walls, Switzer, Rafaj
Kärmeniemi, Jászai – Pavuk, Tóth Ri., Farkas
Tóth Re. – Tóth G., Roczanov, Hardi

Jó előjelekkel vártuk a hétfői mérkőzést, a formánkra nem sok panasz lehetett, hiszen tizenegy meccsből tizenegyen pontot/pontokat szereztünk, míg a farkasok elég gyenge formát mutattak eddig a szezon során. Ez meg is mutatkozott rögtön az elején, egyből benyomtuk a vendégeket és három perc alatt kétszer vettük be Tőke hálóját. Amit a Brassó bunkója, Clarke nehezen viselt és elképesztően sportszerűtlen szabálytalanságokat követett el, érthetetlen módon nem küldték egyből zuhanyozni a zebrák. Ám az ebből következő kettős emberelőnyt jól használtuk ki: előbb a duplát Walls, majd a szimplát Dósa értékesítette, aminek köszönhetően Tőke cserét kért, érkezett a kapuba Polc. Mi pedig üdvözöltük is, egy góllal, Pavuk tizenhét másodperc alatt avatta fel, a buli után pedig ismét elszállt a sárga-kékek agya, újra Clarke vezetésével kezdtek “aprítani”. Ebből újabb kettős fór következett és a hatodik gól, Walls mattolta Polcot egy remek lövéssel. Ekkor telt el tíz perc és tíz másodperc a mérkőzésből…

Innentől kezdve viszont egy kicsit visszavettünk és óvatosabban játszottunk, igyekeztünk elkerülni a sérüléseket, tudván, hogy Clarke még mindig a jégen lehetett. A második harmadban így is fölényben voltunk, gól azonban nem esett – egy kapuvas után videózást kértek Lindqvisték, ám nem adták meg a gólt a játékvezetők -, kiállítások azért igen, végül a brassói rosszfiú is a végleges kiállítás sorsára jutott – korábban Nagy is mehetett az öltözőbe sportszerűtlen magatartás miatt. A záró harmadot kettős emberelőnyben kezdhettük, amit Nagy Gergő révén gólra is váltottunk, szépen vitte be a pakkot, majd lőtte el Polc mellett. 7-0 után közel volt a szépítéshez ellenfelünk, be is találták, ám Fodor Szabolcs videózást kért, valószínűleg leshelyzet miatt érvénytelenítették a gólt. A kegyelemdöfést Walls vitte be nem sokkal később, a nagy spárgát bemutató kapus mamutja felett emelte át a korongot, ezzel beállítva a 8-0-ás végeredményt. Kedves pillanatok voltak, amikor a hangszórókból az AC/DC Thunderstruck című száma szólt, a fradisták pedig a jól ismert “Tendler!” rigmusra kezdtek rá közben, korábbi pontgyárosunknak láthatóan jól esett a felé áradó szeretet, meg is tapsolta a közönséget a kispadról.

Mivel a Csíkszereda hosszabbításos vereséget szenvedett hazai pályán a Gyergyószentmiklóstól, így közelebb kerültünk hozzájuk, előnyük immáron mindössze két pont. Folytatás vasárnap, éppen a Gyergyói HK ellen, Pesterzsébeten!

Rafaj Attila

Jól kezdtük a mérkőzést, ilyen jól talán még egyiket sem sikerült indítani, tíz perc alatt szinte megnyertük a meccset, belőttük az összes helyzetet, a Brassó fejben teljesen megborult, ami látszott is a jégen. A második harmadban próbáltunk figyelni magunkra, nehogy itt valaki lesérüljön. A harmadik harmadra úgy jöttünk ki, hogy sokkal jobban kell koncentrálnunk a játékra.

Fodor Szabolcs

Gyorsan kezdtünk és ez nem volt véletlen, hiszen ez volt a taktikánk, az egész szezonban ezt szeretnénk játszani és ez ma duplán is igaz volt, hiszen tudtuk, hogy meccsből érkezik a Brassó. Sikerült is meglepnünk őket ezzel, gondoltuk, hogy jönni fognak majd a sebességbeli különbség miatt a kiállítások, ezeket pedig jól használtuk ki az elején. Mondhatjuk, hogy tíz perc után eldőlt a mérkőzés, utána picit visszaálltunk. A második harmad nekem nagyon nem tetszett, az nem a Fradi-játék volt, amit ott láthattunk, kaptak is egy kis fejmosást a srácok, ez látszott is a harmadik játékrészben, ami a közönségnek is tetszett, örülünk neki, hogy ennek hangot is adtak.