Duplázó olasz csatárunk azt is elmondta, hogy mi hangzott el az öltözőben a meccs után.

– Pályafutása egyik legjobb meccsét játszotta szombat este?
– Ezt azért nem jelenteném ki. Eddig csaknem háromszáz mérkőzést játszottam profi labdarúgóként, szerencsére többször nyújtottam kiemelkedő teljesítményt. Maradjunk annyiban, hogy szombaton nekem, valamint a csapatnak is jól ment a futball.

– A Debrecen egy nullára vezetett, amikor Marcel Heistert kiállították. Nem futott át az agyán, hogy elúszik a meccs?
– A Debrecen remekül futballozott az első húsz percben. Alaposan elemeztük a játékát, s a felvételeken láttuk, hogy a kontratámadásai különösen veszélyesek, de sajnos így is hátrányba kerültünk. Ami a piros lapot illeti: nincs értelme egymásra mutogatni. Ezúttal Marcel Heister hibázott a szokásosnál nagyobbat, meglehet, legközelebb én hozom nehéz helyzetbe a csapatot, de az is lehet, hogy egy másik csapattársam. Ennél fontosabb volt az együttes reakciója. A kiállítás után a hozzáállásunkra és a játékunkra sem lehetett panasz. Sok helyzetet alakítottunk ki, nyolc-tíz lövési kísérletünk volt, de olykor a vendégek kapusa, máskor a balszerencse akadályozott meg bennünket abban, hogy gólt szerezzünk.

– Mi volt a kulcsa annak, hogy emberhátrányban is többet birtokolták a labdát, és hogy több helyzetük volt?
– A heti edzésmunka. Nagyon keményen dolgoztunk, s ez meghozta az eredményt. Persze, nem lehet valamennyi ziccerből gólt szerezni, ám a helyzetkihasználásnál ezúttal talán fontosabb volt a nehéz pillanatokban mutatott határozottság, elszántság. Ismét bebizonyosodott, jó úton járunk.

– Az emberhátrány ellenére két gólt szerzett, megtartotta a labdát, szabadrúgásokat harcolt ki, és több helyzete is volt. Egyedül, előretolt középcsatárként hogyan futotta mindezekre az erejéből?
– Az biztos, hogy ehhez a futballhoz kifogástalan erőnlét szükséges. Ezért is említettem meg, hogy a hétközi edzések adják a teljesítményünk alapját. A meccs előtt is jó formában éreztem magam, és a Szerhij Rebrov által kért mozgásokat is egyre jobban érzem. A nyáron új csapatba kerültem, öt forduló után edzőt váltottunk, ezért előbb a társakat kellett megismernem, majd az új szakvezető elképzeléseit kellett elsajátítanom. Napról napra összeszokottabbá válunk, s egyre jobban érezzük és megértjük a másik mozgását, így én is sokkal magabiztosabbnak érzem magam a pályán.

– Az öltözőben miről beszéltek a lefújás után?
– Egyetlen rossz megjegyzés sem hangzott el. Mindannyian tudtuk, rengeteg energiát fektettünk abba, hogy kétszer is felálljunk a padlóról. A vezetőedzőnk csak röviden értékelt, mindenkinek gratulált, s ő is a hozzáállást emelte ki. Bár ezúttal elmaradt a győzelem, nagyon hosszú a bajnokság, továbbra is igyekszünk gyűjtögetni a pontokat, és a végén majd kiderül, hogy mennyire eredményes munkát végeztünk.

forrás: nso.hu