A mai sajtócsütörtökön beszélgettünk vezetőedzőnkkel, aki hangsúlyozta, milyen fontos számára a statisztika, beszélt a taktikáról, továbbá szóba ejtettük a derbit és a hétvégi DVSC elleni bajnokit, valamint a válogatottakat és budapesti életét is.

Nemcsak az a fontos, hogy mit láttam az Újpest elleni győzelem során, hanem az is, hogy mit mutat a statisztika, azon belül is természetesen a gólok száma a legfontosabb, egyet lőttünk, bár szerezhettünk volna többet is, de a lényeg, hogy megnyertük a mérkőzést. Emellett viszont örömmel láttam, hogy több területen is fejlődünk, hétről hétre, például Lovrencsics Gergő és Marcel Heister megduplázta a sprintek számát a Videoton elleni bajnokihoz képest! A legfontosabb, hogy csapatként tudtunk játszani és végül nagy örömet szereztünk a szurkolóinknak.

Fontos, hogy domináljunk a mérkőzéseken, de ahhoz, hogy ez a stílus kialakuljon, idő kell. Sokan azonnal szeretnének megváltoztatni mindent, de ez nem így megy, mivel nem voltam itt a nyáron, nem tudtunk sok felkészülési találkozót játszani, de ami örömmel tölt el, hogy az elengedhetetlen dolgot, az akaratot mindenkiben látom, a keret összes tagja fejlődni szeretne. Amit még látok, hogy a meccseken túl nagy nyomás alatt vannak a játékosok, nem jön ki belőlük az, ami az edzéseken már igen, nekem és az edzői stábnak az a feladata, hogy ezen a nyomáson enyhítsünk, ezen is dolgozunk. Kérdezik az újságírók, hogy melyik volt a legjobb meccsünk? Én pedig mondom, hogy az Újpest elleni, mert látom, hogy mennyit léptünk előrébb a Mezőkövesd ellenihez képest. Még nem mondhatjuk, hogy teljesen megértett mindent a csapat, de folyamatosan egyre többet tudunk, dolgozunk kicsit több, mint egy hónapja, ami nem kevés, ám ehhez több idő kell, de napról-napra jobbak vagyunk.

Jó, ha végig kontroll alatt tartod a labdát, de ahhoz, hogy ezt megtehesd, olyan játékosok kellenek, akik meg is tudják ezt valósítani, de nem is ez számít igazán, hiszen az Újpest ellen szerintem élvezték a szurkolók, hogy tizenkilenc helyzetet alakítottunk ki, míg ellenfelünk birtokolta többet a labdát, de gyakorlatilag egy lövésük volt és kikaptak. Ha megnézzük a világbajnokság statisztikai adatait, azok a csapatok, amelyek többet birtokolták a labdát, 70%-ban kikaptak. Ha vannak olyan játékosaink, mint Petrjak vagy Varga, akik a sebességüket kihasználva be tudják futni az üres területeket, amikor labdát szerzünk és kontrát indíthatunk, akkor az szuper.

A Debrecen sok fiatallal rendelkezik, sokat futnak, keményen dolgoznak, erre kell készen lennünk, otthon lépünk pályára, jó játékot kell bemutatnunk és nyernünk.

Petrjak ügyében természetesen felhívott Andrij Sevcsenko és beszéltünk Ivánról, tudjuk, hogy milyen szintet képviselt az ukrán bajnokságban, és jót tesz neki az itteni játék, egyre jobb formában van a rendszeres játéktól és egyre nagyobb az önbizalma, tisztelik a játékostársak és teszi a dolgát, méghozzá jól. Úgy gondolom, megérdemli, hogy ott legyen a válogatottban. Lőtt pár nagyon fontos gólt, de ami számomra a legfontosabb, a statisztika, több mutatóban az NBI legjobbja. Hogy fog-e játszani, azt nem tudom. Marco Rossival még nem beszéltem, de ott a stábunkban Gera Zoltán, aki a válogatottnál a segítője és mindent tud a játékosainkról, biztos vagyok benne, hogy vele egyeztet, persze ha igényt tart majd a véleményemre, örömmel segítek.

Nagyon tetszik Budapest, gyönyörű a város, jól alkalmazkodtunk a családommal az itteni élethez, és öröm egy ilyen nagy történelemmel rendelkező egyesületnél dolgozni. Célom egyezik a klubéval: visszavezetni a Ferencvárost Európába, lépésről lépésre haladunk. Először meg akarjuk nyerni a bajnokságot és a Magyar Kupát, utána majd gondolkozhatunk a többi dolgon, nagyon fontos, hogy mindig az aktuális feladatokra koncentráljunk.

Szergej Rebrov