Az elmúlt években, a Telekom-székház építése alatt rendszeresen költözött az ideiglenes parkoló, de mozgásukban korlátozott társaink végre kényelmes, rendezett környezetben parkolhatnak le, ahonnan a legegyszerűbb számukra a helyükre jutás.

Paján Viktor, a Népligeti Sporttelep létesítményvezetője beszámolt róla, hogy klubunknak minden évben van a Providenttel olyan együttműködése, amely során értékteremtő és közösségformáló beruházásprojektet valósítunk meg. Idén ez a mozgássérült parkoló kialakítása lett.

Valóban nemes az ügy – hangsúlyozta Szirmák Botond, a Provident Zrt. vezérigazgatója. – A Providentnél háromezren dolgozunk, közülük csaknem kétszázan megváltozott munkaképességűek, ezért számunkra kiemelten fontosak az ilyen projektek. Amikor ők meccsre szeretnének menni, fontos számukra, hogy kényelmesen el tudjanak jutni a stadionhoz, ott pedig kényelmesen tudjanak parkolni. Ezért is tartjuk nagyon fontosnak, hogy odaálljunk minden, a társadalmi felelősségvállalás szempontjából fontos ügy mellé.

A mozgáskorlátozott parkoló átadása a szezon egyik legfontosabb mérkőzése, az Újpest elleni derbi előtt történt meg.

A Ferencváros nevében nagyon köszönöm, hogy létrejött ez a parkoló – mondta Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója. – Nagyon sok olyan szurkolónak az életét sikerült megkönnyíteni, aki kerekesszékbe kényszerült valamilyen oknál fogva, de Ferencváros-szurkolóként szeretne meccsre járni. Az ő nevükben is nagyon hálás vagyok! Nyugat-európai színvonalú parkoló készült el, remélem, hogy a mi parasportolóink, és más kerekesszékes szurkolók is örömmel, biztonságosan és kényelmesen vehetik igénybe.

Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető LSH KFt. ügyvezetője kifejezte, külön öröm a számára, hogy egy telt házas mérkőzés előtt vehették használatba szurkolóink a mozgássérült parkolót, valamint elmondta azt is, reméli, hogy a kényelmüket maximálisan kiszolgálja majd. Az átadáson részt vett Sas Sándor, a Fradi paraerőemelője is.

Nagyon sokszor találkozom olyan mozgássérült parkolókkal, amit nem szakértelemmel készítettek el. Ha ezt megnézzük, itt minden akadály le van döntve, könnyen megközelíthető a stadion. Nagyon jó, előremutató kezdeményezésnek tartom – fejezte ki örömét Sas Sándor.

(fradi.hu)