Női pólósaink új játékosa és Gerendás György beszélt az átigazolás hátteréről.

Tóth-Csabai Dóra

Az előző idény végén keresett meg a Fradi, nekem pedig tetszett a lehetőség, hogy egy olimpiai bajnoktól, Gerendás Györgytől, illetve Béres Gergely edzőtől tanulhatok. Úgy éreztem, új impulzusokra van szükségem, ráadásul szeretem a kihívásokat. Jól érzem magam a csapatban, a társak sokat segíttek a beilleszkedésben, és már néhány hét közös munka után is sajátítottam el új elemeket.

Tisztában vagyok bele, hogy az ellenfelek erősek, az UVSE, a Dunaújváros és a BVSC ellen sem lesz könnyű dolgunk, ráadásul az Eger is jól igazolt. Ugyanakkor én semmit sem változtam, és ha tisztában is vagyok az erőviszonyokkal, mindig úgy szállok vízbe, hogy nyerni akarok.

Illik hozzám a szerep, hogy a vízben és azon kívül is vezér legyek, és átadjam a tapasztalatomat a többieknek. Egyénileg fejlődni akarok, a csapattal pedig jó volna ismét a négy közé jutni.

Gerendás György

Egy fiatal csapatban – és most nem is elsősorban a játékosok életkorára, hanem az együttesként közösen töltött időre gondolok – szükség van minél komplexebb játékosokra. Dóri mindkét szélen hatékony, jól bekkel, eredményes, vezérszerepet szánunk neki. Bár sokszoros válogatott, eddig nem ő került a középpontba, most végre kiléphet az árnyékból.

NS