Volt edzőnket megkeresték az évek óta korábbi hírnevükhöz méltatlanul szereplő bécsiek.

Augusztus végén távozott több mint négy év után az FTC kispadjáról Thomas Doll, a helyére pedig az ukrán Szerhij Rebrov ült le.

A Ferencvárossal bajnoki címet és három Magyar Kupát is nyert német szakember a legfrissebb hírek szerint egy másik neves zöld-fehér klubnál lett edzőjelölt: a heute.at számolt be arról, hogy a korábbi német válogatott futballista annál a Rapid Wiennél lett kiszemelt, amely a hétvégén menesztette Goran Djuricint (a korábbi FTC-csatár, Marco édesapját) a kispadról, azok után, hogy a bécsiek 2-0-ra kikaptak otthon a St. Pöltentől, ezzel pedig csak a 8. helyen állnak a helyi Bundesligában, 9 fordulót követően.

A Rapid sportigazgatója, a svájci Fredy Bickel a cikk szerint több edzőjelölttel, köztük az 52 éves Dollal is felvette már a kapcsolatot. A szurkolók állítólag szeretnének Rapid-kötődésű trénert a kispadon látni és az a Peter Pacult már jelezte is, hogy visszatérne a kispadra, akivel a zöldek legutóbbi bajnoki címüket nyerték 2008-ban. Mellette Didi Kühbauer (St. Pölten) és Muhammet Akagündüz (Rapid-utánpótlás) neve is felmerülhet a hazai edzőjelöltek között, de a lap szerint a klubvezetés jelenleg inkább külföldön keresgél, így az igazán esélyes kandidálók ebből a kalapból kerülhetnek ki.

Doll mellett Mirko Slomka, Markus Gisdol, Markus Weinzierl, Raphael Wicky, Martin Schmidt, Andreas Herzog, Marcel Koller (Basel), Urs Fischer (Union Berlin) és Zoran Barisic (Ljubljana) neve is képben lehet a lap szerint, azaz korai lenne még igazán esélyes jelöltről beszélni.

A Rapid (a bécsiek szurkolótábora egyébként nagyon jó viszonyt ápol a Ferencvároséval) az Európa Ligában is talpon van még, a skót Rangers ellen játszik majd csütörtökön a csoportkörben, azok után, hogy az első fordulóban 2-0-ra legyőzte otthon a Szpartak Moszkvát.

forrás: csakfoci.hu