Egy győzelem, egy vereség a hétvége mérlege – Klivinyi Kinga elmondta azt is, hogyan áll a felépülése.

Női kézilabda, felkészülési találkozó
Magyarország 29-25 (15-14) Montenegró
Fradista gólok: Háfra 6, Hornyák 3, Kovacsics 1, Schatzl 1

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ

Női kézilabda, felkészülési találkozó
Magyarország 19-23 (9-11) Montenegró
Fradista gólok: Háfra 3, Hornyák 2, Faluvégi 1, Kovacsics 1

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ

A mérkőzések előtt a Magyar Kézilabda Szövetség Lukács Viktóriát 25., Hornyák Dórát 25., Bíró Blankát 50., a csapatkapitány Kovacsics Anikót pedig 100. válogatottsága alkalmából köszöntötte.

A kezdés döcögős volt – bő 5 percet kellett várni az első magyar gólra – a 100. válogatott találkozóján pályára lépő Kovacsics Anikó szerint már nem először, úgyhogy ki kell majd elemezniük, mi lehet a meccsek elejével a probléma. „De az, hogy így visszajöttünk, és többgólos győzelmet arattunk, nagyon nagy pozitívum. Nagybetűs csapat a miénk, ezt mondom már jó ideje. Úgy nyerjük meg a meccseket, hogy mindenki hozzátesz, aki pályára lép.” Az első félidőben az irányító elcsúszott, amikor is egyszerre szisszent fel a győri közönség, és bár az esetnél nagyon megijedt, mindenkit megnyugtatott, hogy teljesen rendben van, és közben a válogatott vezéreként is jól érzi magát. „Nem tesz rám plusznyomást, úgy játszom, mint bármikor, a többiek pedig, úgy érzem, hallgatnak rám. Ez a munkás, küzdős játék a miénk, harcolunk a sikerért.

Bíró Blanka

Igazából nehezebb volt a második mérkőzés, mint az előző, mert kevésbé voltunk frissek, mint pénteken. A montenegróiak, ha nem tudtak lerohanásból támadni, akkor lassították a játékot, és ebbe a sétába időnként picit belealudtunk. Abban azonban biztos vagyok, hogy játsszunk mi még ennél jobban is, különösen éles mérkőzésen.

Klivinyi Kinga

Kim rendszeresen érdeklődött az állapotomról és biztosított a bizalmáról, ami jólesett. Megnyugtatott, amint egészséges leszek, számít rám. Vasárnap mégis meglepődtem, amikor felhívott. Amikor két hete utoljára beszéltünk, úgy volt, hogy nem veszek részt a válogatott jelenlegi felkészülésén. A kapitány mindig hangsúlyozta, csak akkor hív a keretbe, ha tökéletes állapotban leszek. S bár ez még messze nincs így, a bizalmát jelzi, hogy ott lehetek az edzőtáborban. Mivel játszottam szombaton a Budaörs ellen, úgy gondolta, eljött az idő, hogy a válogatottba is visszatérjek. A vasárnapi ebéd közben hívott, hogy máris csomagoljak. Borzasztó fájdalmas volt kihagyni tavasszal az Eb-selejtezőket, talán jobban fájt, mint a műtét maga. Hosszú ideig csak rehabilitációs programokat végezhettem. Aki ismer, tudja, mindennap belehaltam, hogy nem játszhattam, ezért is különleges volt a hétvége. Alig vártam, hogy bemutatkozhassak az FTC-ben, ahol nagyon jól érzem magam. Elek Gábor nagyon türelmesen és mindig támogatva segítette, hogy eljöjjön ez a pillanat. Sokat köszönhetek a Fradi egész szakmai és orvosi stábjának, hogy rendbe jöttem. Igyekszem bizonyítani a klubban és a válogatottban is, hogy jól összecsavaroztak, erősebb és motiváltabb vagyok, mint valaha, mivel iszonyú labda- és mérkőzéselvonási tüneteim voltak már.

Lokál, NSO