Idegenben folytatódik a bajnokság.

Női labdarúgás, NBI, 5. forduló
ETO park, 11.00: Győri ETO – Ferencváros

Galéria: edzés @ FTC női foci facebook

A mérkőzés előtt Németh Júliát kérdezte a Fradi.hu:

– Öt forduló után 100%-os mérleggel állunk a tabella élén, hogyan értékelnéd a bajnoki rajtot?
– Eddig százszázalékosak vagyunk a bajnokságban, ami egy olyan csapatnak, ahol nyáron ennyi változás történt, hatványozottan fontos. Tavalyi döntős ellenfeleinket sikerült legyőzni: a Diósgyőrt hazai pályán, míg az MTK-t a saját stadionjukban. Mindegyik nagyon értékes győzelem volt, és kiemelném még a Szombathelyi Viktória ellen megszerzett 3 pontunkat az első fordulóból, mivel a dunántúli csapat az utóbbi 2 fordulóban a papírformát borítva verte a miskolciakat, illetve a kék-fehéreket.

– Az előző fordulóban a bajnoki címvédőt sikerült legyőznünk, hogyan láttad azt a találkozót?
– Azt gondolom, hogy a körülmények tökéletesen adottak voltak egy jó mérkőzésre. Budapest egyik ékszerdobozában játszhattunk, ráadásul élő tévés közvetítés volt. Sajnos a jó játék elmaradt, és az első félidőben az MTK sokkal szervezettebben és dinamikusabban játszott. Akár el is dönthették volna ott a mérkőzést. Samu Anna tartott meccsben minket. A második félidőre sokkal agresszívebben jöttünk ki, és Allegra Poljak beszállásával veszélyesebbek lettünk az ellenfél kapujára, a vezető gólt mégsem mi szereztük meg. A csapatunk erejét mutatja, hogy nem estünk szét, és küzdöttünk tovább. Inna Zlidnis, és a csereként pályára lépő Fogl Katalin találataival sikerült megnyernünk egy olyan meccset, ahol sokszor pontatlanul, kapkodóan játszottunk, de a szívünk a helyén volt!

– Hétvégén az ötödik helyen álló Győrhöz látogatunk. Mit vársz a találkozótól?
– Adósok maradtunk a jó játékkal csütörtökön, úgyhogy én a győri találkozótól azt várom, hogy ötletesen, felszabadultan játszunk majd, és sikerüljön a 3 pontot begyűjtenünk!