A Fradi-katona vezette be az új fiúkat a Dózsa elleni derbi dolgaiba – Dzurják Csöpi és Lipcsei Peti is beszélt a lila-fehérek elleni párharcról.

Dzurják József

Fantasztikus érzés olvasni, hogy már szinte nincs is jegy a szombati meccsre. Mintha a legendás idők tértek volna vissza, amikor a nyolcvanas évek végén még mi is telt ház előtt futballoztunk az Üllői úton a lilák ellen. Egyik emlék jut eszembe a másik után a derbikről, itt vannak bennem a képek, a villanások, kitörölhetetlenül. Például az a találkozó, amelyet három-nullára nyertünk meg otthon, és a Sport huszonnyolcezer nézőt írt. Keller József szerezte az első, Fischer Pál a második gólt, én pedig a harmadikat. Mámorító pillanat volt, felejtem el Kovács Ervin arckifejezését, vele vívtam nagy csatát azon a meccsen is, remek futballista, sportszerű játékos volt. De akkor többször túljártam az eszén. Nekem nem adatott meg, hogy a Népstadionban győztes meccsen szerepeljek a Dózsa ellen, ám annál többször lehetett sikerélményem az Üllői úton vagy a Megyeri úton. Akkor nekünk természetes volt, hogy itt is, ott is zsúfolt a lelátó. Most újraélhetjük ezt. Természetesen ott leszek szombat este a nézőtéren, és szurkolok a Fradinak. Izgalmas, kiélezett, szoros meccset várok mert a mi keretünk ugyan erősebb és jobb játékosokból áll, ám az Újpest most még mintha egységesebbnek tűnne. Nebojsa Vignjevicet nagy taktikusnak tartom, érti a szakmát, és mindig ütőképes együttest farag az Újpestből. De a szívem azt súgja, hogy ha nagy nehézségek árán is, de egy góllal jobbak leszünk, és majd ünnepelhet a több mint húszezer ferencvárosi!

Lipcsei Péter

A derbi az egy teljesen más mérkőzés, mint bármelyik másik, függetlenül a tabellán elfoglalt pozícióktól. Természetesen győzelmet várok! Bízom a csapatban, főleg, hogy biztosan parádés hangulat lesz a stadionban. Én is megyek a családommal szurkolni. Remélem, a végén a Ferencvároshoz méltóan ünnepelhetünk. A bemutatkozó mérkőzésem a Megyeri úton volt. Nem csak nekem, hanem az akkori vezetőedzőnknek, Nyilasi Tibornak is ez volt az első találkozója. 5-0-ra sikerült nyernünk, szóval erre nagyon szívesen emlékszem vissza.

Fradi.hu, NS nyomán.