Anikó a Fradiról és a válogatottról is beszélt.

Kovacsics Anikó

Az NBI-ben éles meccsek voltak, jóval többet jelentettek egy egyszer edzésnél. Eddig talán a Dunaújváros elleni bajnokink volt a legnehezebb, de nem érdemes erősorrendet felállítani, mert minden bajnoki új kihívás volt. Nem csak a győzelem volt a lényeg, mindegyikre más célt tűztünk ki magunk elé, amelyet igyekeztünk elérni.

Úgy érzem, támadásban sikerült feljavulnunk az idény kezdete óta, egyre jobb tempót diktálunk, gyorsabban kézilabdázunk, de a teljesítményünk még nem egyenletes. Előfordul, hogy valaki “belemaszekol”, pedig a fegyelmezettség az egyik fő erősségünk. A keret vegyes, a fiatalos lendület mellett ott vannak a tapasztalt játékosok. Sokat dolgoztunk azon, hogy a csapategység és a védekezés stabil legyen. Bár jók az előjelek, a java azért csak most jön, de nem aggódom, eddig is felvettük a munkásruhát, ha kellet, és ezután is fel fogjuk.

Bár a nemzeti csapat kerete az elmúlt években sokat változott, főként sérülések miatt, de mostanra már jól ismerjük azt a munkát és azt a koncepciót, amellyel a válogatott készül és játszik. A tavasz megmutatta, hogy jó úton járunk, ezt folytatjuk most is. Szinte mindent gyakoroltunk már az elmúlt napokban, de ez fontos is, hiszen a Montenegró elleni két mérkőzés után már csak novemberben találkozunk az Európa-bajnokság előtt.

MKSZ, NS nyomán.