Lukács biztos abban, hogy nagyszerű hangulat lesz a hétvégén.

Bőle Lukács

Nagyon várom már, hogy végre pályára lépjek a derbin. A felkészülés nem igazán különbözik a megszokottól, de érzem, hogy felfokozottabb a hangulat, mint egy átlagos bajnoki mérkőzés előtt. Több biztató üzenetet kapok, és az utcán is sokan odaszólnak, hogy mindent bele a hétvégén! Olvastam, hogy rengeteg jegy elfogyott már, úgyhogy biztosan nagyszerű hangulat lesz, a szurkolóink odateszik magukat. Nekünk is ugyanezt kell tennünk, és remélem, hogy megfelelünk az elvárásoknak. Nehéz mérkőzésre számítok, az elmúlt derbik alapján azt várom, hogy a küzdelem dominál majd. Magunkhoz kell ragadnunk a kezdeményezést, és meg kell nyerni a találkozót!

Ugyanúgy készülünk, mint akármelyik másik mérkőzésre. Az edzések ugyanolyanok, hasonló videóelemzéseket végzünk. A különbség inkább abból adódik, hogy folyamatosan jelen van az az érzelmi többlet, amely erőt ad a felkészüléshez, és átlendít a nehezebb perceken is. Jó érzés tudni, milyen sokat jelent ez a meccs a klubnak és a szurkolóknak is, feldobja az embert, hogy ő is alakítója tud lenni ennek a történetnek.

Hazai pályán szeretnénk irányítani a játékot, többet birtokolni a labdát, kezdeményezőbbnek lenni ellenfelünknél. Azt nem tudnám megmondani, hogy a pálya melyik részén dől el a találkozó, a csapategységnek a szintjére sem bontanám le a csatát, az ilyen mérkőzéseken sokszor apróságok döntenek egyik vagy a másik fél javára. Az biztos, hogy csak a győzelem elfogadható számunkra, nagyon csalódott lennék, ha nem sikerülne megszereznünk a három pontot.

Fradi.hu, NS nyomán.