A nyáron visszavonuló pólósunk már clubunk utánpótlás műhelyében dolgozik.

Mit tanulhatnak el leginkább a fiatalok a sportág egyik ikonjától?
Fél évvel ezelőtt még a világ élvonalában játszottam, és tekintettel az elmúlt tizenöt-húsz évre, tisztában vagyok mindennel, ami ahhoz kell, hogy valakiből klasszis váljék. Tudom, mi kell a fiatal tehetség csúcsra jutásához, és azt is, mit kell tenni ahhoz, hogy ott huzamosabban megkapaszkodhasson az ember. És persze azt is, hogy e cél eléréséhez milyen minőségű és mennyiségű edzésmunkára van szükség.

Mi tartasz a vezérelvnek az utánpótlás-nevelésben?
Az én munkámat igazán évekkel később lehet értékelni, aszerint, hogy a játékosaim mennyire állják meg a helyüket a magyar és/vagy a világ vízilabdázásában. Rövidtávon pedig úgy, hogy látom, mi az, amit tegnap még nem tudtak, de mára már megtanultak ebből a sportból.

Azon az úton haladtok, amit kitűztél magatok elé?
Eredményről még nem érdemes beszélni. Ameddig el akartam jutni július 2-től szeptember 10-ig, annál még tovább is eljutottunk. Ehhez kellett a játékosoktól a jó hozzáállás, a figyelem és az akarat. Emiatt tartom sikeresnek ezt az időszakot. Kevés dolog van, amiért haragudni tudok, hiszen annyi újdonságot kérek tőlük, hogy egyelőre nem várható el, hogy mindent jól hajtsanak végre. Azonban megpróbálják, ezzel pedig teljesen elégedett vagyok. Gyorsabban is tanulnak, mint azt korábban gondoltam, ez pedig külön öröm számomra.

Bővebben: Fradi.hu, Utánpótlássport