Holnap egy különleges bemutatómérkőzést is láthatnak a szurkolók az Elek Gyula Arénában.

Magyarország legismertebb és legnépszerűbb sportegyesületeként a Ferencvárosi Torna Club eltökélt célja, hogy ne csak a sportpályán, hanem azon kívül is példát mutasson. Ugyanezen elvek vezérlik a Magyar Kézilabda Szövetség munkáját is, a két szervezet közös célja, hogy felhívja a figyelmet az esélyegyenlőségre, a társadalmi felelősségvállalás fontosságára.

Szeptember 26-án, 16.30-kor a kézilabda iránt rajongó drukkerek ismét megmutathatják, hogy képesek egy emberként egy kivételes kezdeményezés mögé állni. Közvetlenül a Ferencváros – MOL-Pick Szeged bajnoki találkozót megelőzően az Elek Gyula Arénában fennállása során első alkalommal tarthat bemutató mérkőzést a kerekesszékes kézilabda-válogatott.

A szűk egy éve megalakult kerekesszékes nemzeti csapat szövetségi kapitánya Takács Gabriella, aki korábban évekig játszott a Ferencvárosban. Tagja volt a Kökény Beatrix, Farkas Ágnes, Pádár Ildikó, Fiedler Erika és Szarka Éva nevével fémjelzett csapatnak, amely százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az 1994/95-ös bajnokságot.

Februárban csatlakoztam a válogatotthoz, és úgy döntöttünk, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség segítségével elindulunk az idei, decemberi Európa-bajnokságon – mondta Takács Gabriella, majd így folytatta: – Elképesztő élettörténetekkel találkozhatunk a válogatott játékosainál, akik nagyon szerethető, jó kedélyű, életvidám társaságot alkotnak. Megérdemlik a figyelmet, ezért is köszönöm a Ferencvárosnak, hogy lehetőséget ad nekünk erre a mérkőzésre.

Fradi.hu, MKSZ