Az FTC két birkózója, Bácsi Péter és Váncza István is bekerült októberi, budapesti világbajnokságra készülő magyar válogatottba.

Egy hónap múlva a Papp László Budapest Sportarénában megkezdődik a felnőtt birkózó világbajnokság. A magyar szövetség pénteki sajtótájékoztatóján kihirdette a vb-n induló csapatunkat, amelybe két ferencvárosi birkózó,a világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter (82 kg), illetve a junior világ- és európa-bajnoki bronzérmes Váncza István (63 kg) is bekerült.

Mindketten jogosan kerültek bel a végleges világbajnoki keretbe. Bácsi Peti a világ- és európa-bajnoki bronzérmes újpesti Szabó Lászlóval vívott nagy csatát és ezúttal ő került ki győztesen ebből a párharcból. Váncza István pedig az elmúlt időszakban a junior mezőnyben mutatott remek teljesítményével érdemelte ki a tagságot. Az ő személye ráadásul különleges is lesz, hiszen a súlycsoportját, a 63 kilót idén vezették be és a magyar mezőnyben egyelőre ő számít a legjobbnak ebben a kategóriában. Nemrég értünk haza a minszki edzőtáborból, a munka mostantól pedig már itthon zajlik. Egy hónap van hátra a vb kezdetéig, a felkészülést pedig egy orvosi vizsgálattal kezdjük, majd szisztematikusan folytatjuk a munkát” – mondta Sike András a magyar kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya és az FTC szakosztályvezetője.

Az FTC két versenyzőjének október 25-én, csütörtökön a selejtezőkkel kezdődik a világbajnokság. Sikeres szereplés esetén mindkét súlycsoportban még aznap rendezik az elődöntőket, a vigaszági mérkőzésekre, illetve a helyosztókra másnap, október 26-án, pénteken lesznek. A bővebb programot itt találja.

Fradi.hu