Ám utána legendánk a kapufára gurított, így végül az SzVSE jutott tovább ötven éve a Magyar Kupában – az akkor pályára lépő szegedi játékosok emlékeztek vissza a párharcra.

Csodacsapata volt akkor a Fradinak Vargával, Alberttel, Géczivel, Novákkal, Juhásszal, Páncsiccsal, Branikovitscsal – mindegyikük válogatott volt – mesélte az SZVSE korábbi játékosa, Salánki István. – Emlékszem, Kiss Péter hatalmas góljával szereztünk vezetést, majd az FTC hiába tett meg mindent, nem tudott egyenlíteni.

Varga Zoli még azon a göröngyösön is úgy indítgatta Karábát, hogy öröm volt nézni. Más kérdés, hogy négy-öt beadása is kapu mögé ment, ezt pedig Varga és Albert sem hagyta szó nélkül – csatlakozott Szamosvölgyi Zoltán.

Az a göröngyös azért nekünk kedvezett… És ne feledjük, Albert egyszer úgy cselezett ki minket, hogy hárman négyfelé szaladtunk, majd a kapufára gurította a labdát. Ha az bemegy, más a helyzet – mondta a harminc éve Ulmban élő Karsai Ferenc, aki most csak azért jött haza, hogy az ötven éve történt csodát tegnap megünnepelje, illetve ma az utódokat megnézze.

Mindent elmond a Fradiról az, hogy a meccsen a viselkedésükben nem volt semmi kivetnivaló, és utána együtt, közösen vacsoráztunk meg. Csak annyi volt a kérésük, hogy ne pörkölt legyen a menü – mondta Szamosvölgyi.

Ha nincs a Fradi elleni meccs és ez a sorozat, nem valószínű, hogy leigazol az MTK, és nem lenne közel 40 NB I-es meccsem. – jegyezte meg Salánki.

Mi pedig míg meg nem halunk, emlékezünk – tette még hozzá Karsai.

DélMagyar