Egy könnyű meccs lett izgalmas a végére – örömhír, hogy a rákot másodszor is legyőző Hardi Richárd újra jégre lépett clubunk színeiben tétmérkőzésen!

Férfi jégkorong, Erste Liga, 5. forduló
Ferencváros 3-2 Dunaújvárosi Acélbikák
Harmadok: 2-0, 1-0, 0-2
Gólok: Rantanen (+1, L. Fitzgerald, Nagy), Tóth Re. (Tóth Ri., Farkas), L. Fitzgerald (Walls, Rantanen)

Arany (Pleszkán)
Rantanen, Hegyi – Tóth A., Nagy G., Pavuk
Jászai, Karmeniemi – L. Fitzgerald, Switzer, Walls
Boros, Sarcia – Tóth G., Roczanov, Rafaj
Lengyel, Hardi – Farkas, Tóth Re., Tóth Ri.

A “Bözsire” ma kilátogató szurkolók újdonságokat vehettek észre a jégcsarnokban, ugyanis beüzemelték az új eredményjelzőt és hangrendszert is – itt kell megjegyezzük, hogy a lelátói vélemények szerint jól sikerült a DJ-váltás, végre nem a jégdiszkó érzelmesebb dallamai pörögnek oly sokszor a korongokon, hanem a hokihoz méltó zenék! Emellett köszöntésnek is tanúi lehettünk, Magyar Kupa ezüstérmes női csapatunknak szólt a taps a kezdés előtt. Ezután pedig jöhetett a játék. Ami úgy kezdődött, ahogy kell, nagy tempóban mentünk neki a hátvédposzton tartalékos piros-fehéreknek, ami meg is hozta az eredményét. Előbb fórból Rantanen pókhálózta ki Sevela hálóját (korábbi kapusunk fradis fejvédőjét már lecserélte dabosra), majd a negyedik sorunk vezetett szemkápráztató akciót, aminek a befejezője Tóth Renátó volt. A második harmadban sem változott sokat a játék képe, többnyire mi támadtunk veszélyesen, gólt is szereztünk: egy palánkot is felhasználó passzal ugrottunk ki és Fitzgerald végül mattolta Sevelát, aki rosszul ért bele a pakkba, így csorgott át rajta. Akár több gólt is lőhettünk volna, ám nem sikerült tovább növelnünk előnyünket.

A záró húsz percben is jobbak voltunk, de minden nagy helyzetet elpuskáztunk, a Dunaújváros pedig a semmiből szépített. Erre kapuvassal és góllal is feleltünk, ám utóbbit videózás után érvénytelenítették a zebrák, az indok valószínűleg az volt, hogy Nagy Gergő korcsolyával helyezte a játékszert a gólvonalon túlra, a videót nem láttuk, így okosat nem tudunk mondani az esetről. És ahogy ilyenkor lenni szokott, jött az újabb találat, emberhátrányban korábbi bekkünk, Jaborník akasztott óriási gólt a kapunkba a kék vonal közeléből. Fodor Szabolcs időt kért, fél perc se volt már hátra, a buli után megszereztük a korongot, a hátralévő idő pedig lepörgött, megérdemelt győzelemnek örülhettünk és beértük a tabella második helyezettjeit pontszámban. Folytatás vasárnap, ismét a Megyeri útra látogatunk!

Arany Gergő

Nagyon fontos, kilencpontos rangadót sikerült megnyerni, a végén talán elkönnyelműsködtük a helyzetkihasználást. Jó lecke ez számunkra, szerencsére nem lett túl nagy a tanulópénz. Úgy érezzük, hogy egyre jobban kezd összeállni a brigád, a sorok egyre jobban érzik egymást, itthon a szurkolóink is remek hangulatot teremtenek, az utolsó másodpercekben úgy éreztem, mintha hat mezőnyjátékossal lettünk volna a pályán. Több szerep hárul rám, mint a korábbi csapatomban, nem egyszerű a másodhegedűs szerepből előrelépni, a srácok nagyon sokat segítenek. Úgy érzem, hogy egyelőre sikerül meghálálnom a lehetőséget.

Fodor Szabolcs

Sokat korcsolyáztunk, nagyon jól küzdöttünk, így szeretnénk játszani az egész szezonban, az elején a helyzeteket be tudtuk lőni, uralni tudtuk a játékot. Ha sikerült volna a további nagy lehetőségeinket értékesíteni, akkor nem lett volna ilyen szoros a vége. Örülünk az első három pontunknak, ami igazából kilenc, hiszen a Visegrád- és Magyar Kupába is beleszámít. Le a kalappal a srácok előtt, nagyot melóztak, ha sikerül a helyzetkihasználáson javítani, akkor nekem sem fognak gyarapodni az ősz hajszálaim. A szezon elején kicsit féltünk, hogy milyen lesz az Erste Liga, de most amit láttunk eddig, úgy gondoljuk, hogy jó, az első öt-hat csapat jól összeállt és a többieket sem szabad leírni.