Az aktív pályafutását a nyáron befejező Tamást kérdezték új feladatairól.

– Új szerepkörbe kerülsz nemsokára, mi lesz a pontos feladatod?
– Hatalmas megtiszteltetés, hogy továbbra is a Ferencváros kötelékében maradok és dolgozhatok a klubért, amelyet nagyon szeretek. A feladatom, hogy eredményes játékospolitikát tudjunk kialakítani közösen a csapaton belül. Nehéz elsőre leírni a feladatkört, hiszen temérdek összetevője lesz, de a lényeg, hogy a különböző szakmai csoportok munkáját segítsem. Ezt közösen, csapatmunkaként kell megtennünk, így léphetünk előre, és érhetjük el céljainkat.

– Mennyit kell majd külföldre járnod, játékosokat figyelned, a scoutjainkkal együtt dolgoznod?
– A Ferencvárosnak jól felkészült scoutjai vannak, Vladan Cukic is közéjük tartozik, aki leginkább egy bizonyos piac feltérképezésével foglalkozik. Fontos szempont, hogy minél több piaccal megtegyük ugyanezt. Ezáltal az én jövőbeli útjaimat célirányosan meg tudjuk tervezni, hogy konkrét játékosok miatt utazzak külföldre.

– Mennyi szereped lesz az igazolásokban?
– A legfontosabb célpont, hogy a klubnak jó játékosokat találjunk, ennek a megszervezése összetett feladat. Ennek a munkának az elvégzése nagyrészt rám hárul, de én csapatban gondolkozom. Az a lényeg, hogy együtt hozzunk meg egy jó döntést, hogy a csapat értékét gazdaságilag, és szakmailag is növelni tudjuk.

– A külföldi tapasztalatokat és tanultakat mennyire tudod hasznosítani?
– Ez óriási segítség és lehetőség, csaknem húszéves külföldi pályafutásom során rengeteg emberrel megismerkedtem, sok emberrel nagyon jó kapcsolatban maradtam, akik volt csapattársaim, vagy akkori vezetők, akik szintén aktívak különböző posztokban. Ez egy amolyan hálózati rendszer, amelyen keresztül sokakkal folyamatosan kapcsolatban vagyok, és kölcsönösen segítjük egymást. Így nagyon fontos része az életemnek a külföldi karrier, hiszen az ott szerzett kapcsolatokat tudatosan tudom majd a jövőben is építeni.

– Mi a hosszú távod célod a klubnál?
– Nagy megtiszteltetés, hogy továbbra is a csapat tagja maradok, de most már nem a pályán, hanem azon kívül szeretném segíteni a klubot, hogy fejlődni tudjon és sikeres legyen a jövőben. A legfontosabb célkitűzés, hogy ehhez aktívan hozzá tudjak járulni, és nemcsak az első csapatot, hanem az utánpótlást is fejlesszük, neveljünk ki tehetségeket, akik az első csapatban is pályára lépnek. Ez mindenképpen egy közép- és hosszútávú projektnek nevezhető, ehhez szeretnék nagy mértékben hozzájárulni. Prukner László utánpótlás szakmai igazgatóval már most is szorosan együttműködünk, sokat beszélünk, és próbálok minden téren segíteni neki. Van olyan célom is, hogy elitképzésekben is részt vegyek, a megszerzett A-licencemet is kamatoztassam, és ebben az irányban is segíteni tudjam a klubot.

– Mennyire lesz közvetlen a kapcsolatod az edzői stábbal?
– Nagyon jó a kapcsolatunk már most is, napi szinten beszélek a stábbal. Átbeszéljük a feladatokat, eddig kiváló az együttműködés, és bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz.

Fradi.hu