Dénest kérdezték a Mezőkövesd és a Videoton elleni bajnokiról, valamint a válogatottról is.

– A Mezőkövesd ellen nagy küzdelmek árán szereztük meg a győzelmet, hogyan láttad a találkozót a kapuból?

– Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, sok ütközés volt a pályán, a védelmek egyik oldalon sem engedték a támadókat igazán lehetőségekhez jutni. Szerettük volna, hogy letámadásból visszaszerezzük az elveszített labdákat, de ez nem sikerült, így görcsössé vált a játékunk. A második játékrészben javulni tudtunk, a szünetben átbeszéltük a dolgokat: jobban kinyílt a pálya, így mindkét oldalon kialakultak helyzetek, nekem is többször kellet hárítanom, de érződött, hogy egygólos összecsapás lesz a kövesdi. A végén sikerült Bödének megszereznie a győztes találatot, így ha nehezen is, de sikerült elhoznunk a három pontot.

– Habár nem sok edzésen vagytok túl az új edzővel, milyen változásokat érzel, mi a különbség a korábbiakhoz képest?

– Érződött a csapaton még a hétvégén, hogy nem volt sok időnk együtt, de már most látszik, hogy nagyon profin áll a dolgokhoz, elmagyarázta a kéréseit, hogy milyen focit is szeretne játszatni a csapatunkkal. Többször megállította a játékot, és elmagyarázta mit is szeretne látni. Első benyomásom tehát az, hogy egy nagyon profi edző érkezett Rebrov személyében és lesz időnk megismerni jobban egymást az elkövetkező időben.

– A hétvégén a MOL Vidi FC-vel játszunk, akik a BL-selejtezőről érkeznek a Groupama Arénába. Előnyt jelenthet az, hogy ők hétközben is játszanak már?

– Abból a szempontból mindenképpen, hogy így egy nappal többet tudunk edzeni, ami jelen helyzetben nagyon jól jön csapatunk számára. Ez a plusz egy nap sokat jelenthet, hogy jobban megismerhetjük az edzőnk elképzeléseit, több időnk lesz arra, hogy gyakorolhassuk azt a játékot, amit szeretne látni tőlünk, javítsuk a hibáinkat és fejlődjünk a kezei alatt. Hasznosan kell töltenünk ezt a hetet, hiszen a hétvégi találkozó nagy presztízzsel bír, és fontos lenne, hogy le tudjuk győzni az ellenfelünket.

– A fehérváriak után rád egy újabb kihívás vár, a magyar válogatott edzőtáborában folytatod a munkát. Mire számítasz az új szövetségi kapitánytól?

– Egy kerethirdetés mindenkinek új lehetőség, örülök, hogy ismételten tagja lehetek a válogatottban, és az új szövetségi kapitány új lehetőségeket rejt magában. Személyesen nem ismerem Rossit, de Botka Endrétől már kérdeztük, mire számíthatunk, milyen edző is a szövetségi kapitány. Az elmondottak alapján sokkal több taktikai megbeszélésre, valamint fizikálisabb edzésekre számíthatunk, és teljesen más filozófiája van a futballról, mint az előző szövetségi kapitánynak. Állok az új kihívások elébe, és habár nem lesz sok ideje Rossinak az első találkozó előtt, de bízom benne, hogy jól tudjuk elkezdeni a közös munkát.

Fradi app