Férfi kézilabda csapatunk magabiztos sikert aratott hazai pályán az NBI első fordulójában.

Férfi kézilabda, NBI, 1. forduló
Ferencváros 30-18 (17-10) DVTK Eger
Gólok: Ancsin 5, Bujdosó 5, Orjonikidze 4, Debreczeni 3, Oláh 3, Pálos 3, Szakály 2, Holdosi 1, Kiss 1, Kovacsics 1, Mikita 1, Pordán 1

Első tétmérkőzésén lépett pályára megerősödött együttesünk, amely rövid időre elveszítette irányítóját, Bozo Andjelicet, aki kisebb sérülést szenvedett el az egyik edzésen. Talán ennek is volt köszönhető, hogy kicsit nehezen indult be a gépezet, öt percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Utána viszont “robbantottunk”, 8-2-es sorozattal alakítottunk ki egy megnyugtató előnyt. Eközben nagyon szép dolgokat is láthattunk, főleg Bujdosó és Debreczeni volt elemében, mindketten nagyon szemfüles gólokat szereztek. Amivel megfogtuk a vendégeket, az talán az volt, hogy támadójátékunk minden eleme elkezdett jól működni, legyen az szélső játék, gyors indítás, átlövés vagy egy-egyezés. Emellett pedig a védekezésünk is jól működött, Mijatovic kapus is hozta a bravúrokat.

A második félidőben egy “megfiatalított” sorral álltunk fel, valamint a kapuba Zernovic érkezett, mondhatjuk, hogy azzal is elégedettek lehettünk volna, ha csak tartjuk az eredményt, ám ennél is többet kaptunk, sikerült növelni a különbséget, továbbra is jól ment a támadás és a védekezés is, valamint hálóőrünkre sem lehetett panasz. Ennek eredményeként pedig a legifjabbak is játékperceket kaphattak, amit gólokkal és jó játékkal háláltak meg. A végére így egy szép győzelem kerekedett, ezen a napon az egrieken még Dobó sem segíthetett…

Oláh Tamás mérkőzés utáni értékelése:

Schuch Timuzsin

Jól éreztem magam a pályán, öröm volt játszani, már nagyon vártuk az első tétmeccset. Kicsi nehézséget okozott Bozsó kiválása, de gratulálok az irányítóinknak, mert jól pótolták, most nem éreztük meg a hiányát. A védekezés jó volt, mindenki megcsinálta a maga dolgát. Volt egy-két extra teljesítmény is, gondolok itt például Oláh Tomira, nagyon tetszett a mai játéka, a fiatalok is ügyesen szálltak be. Csapatként játszottunk, mindenki mindent megtett a győzelemért, remélem, hogy így folytatjuk. És köszönöm a közönségnek, hogy itt voltak!

Horváth Attila

Gratulálok a csapatomnak, remekül teljesítettek, amit kértem, maradéktalanul végrehajtották a pályán. Az első öt percben akadozott a játékunk, ami annak is köszönhető, hogy egy hét alatt kellett reagálnunk arra, hogy Andjelic kiesett, úgy gondolom, ez sikerült. Kicsit átalakultunk, mást kezdtünk el játszani, mondhatni, ehhez jó alany volt az Eger, mert engedték, hogy az irányítóink befussanak. És még gratulálok a fiataljainknak is, Holdosinak és Kissnek, akik először játszottak az NBI-ben, gólt is lőttek, jól teljesítettek. Meglátjuk, hogy Bozsó tud-e a következő fordulóban játszani, ha nem, akkor pedig fel tudnak-e nőni irányítóink a feladathoz.