Eldőlt, hogy Csernik Kornél nem csatlakozik fiókcsapatunkhoz.

Férfi labdarúgás, NBII, 7. forduló
Szamosi-sporttelep, 16.30: Soroksár SC – Kazincbarcikai BSC

Dragóner Attila

Bár nagyon sokáig úgy volt, hogy Csernik Kornélt ismét kölcsönkapjuk a Ferencvárostól, a héten kiderült, hogy a zöld-fehérek szakmai stábja igényt tart a középpályásra. Ezek után viszont mindenképpen szükségünk volt még egy fiatalra, hiszen sérülések, eltiltások esetén gondba kerülhettünk volna. Nos sikerült megegyeznünk a Vasas Kubala Akadémiánál nevelkedő, az előző két évet az NB II-es Siófoknál töltő Kovács Dáviddal, aki a felkészülési időszakot az angyalföldi gárdánál töltötte.

Derekas Zoltánt kérdezték a találkozó előtt:

– Úgy érzem, a Gyirmót eredmény önmagáért beszél, mind támadásban, mind védekezésben nagyon rendben volt a csapat. Az első húsz perc után Huszák Tomival,Tamási Zsolttal menet közben sikerült megbeszélnünk, hol kell szigorítanunk a védekezésen, s attól kezdve nyugodtabban játszhattunk.

Hogy küldött a pályára Lipcsei Péter, kaptál-e valami különleges feladatot a listavezető ellen?

– Igen, a Mester külön felhívta a figyelmem a hazaik egyik legjobbjára, a támadó középpályás Marek Strestikre, hogy előszeretettel lép fel az ék, Szarka Ákos mellé, s lehetőleg akadályozzam meg, hogy a támadó harmadban szervezhesse a játékot. Úgy érzem, sikerült megoldanom a feladatot, gólt nem szerzett, gólpasszt nem adott és a hajrában le is cserélték.

Amikor pályára léptél a szezonban, mindig nyert a csapatunk. Mi lesz a hét végén?

– Remélem ez a jó sorozat folytatódik, hiszen ez azt jelentené, hogy a csapat is nyer és én is játszottam…

Soroksár