Két tehetséges fiatalunk is Vlagyimir Golovin kezei alatt fejlődhet tovább az MTK-ban.

Nagy menetelés után a második helyen zárta a lengyelországi U18-as világbajnokságot a leány ifjúsági kézilabda-válogatott. Bohus Bea együttese valamennyi mérkőzését simán nyerte, aztán a döntőben 29–27-re kapott ki a jó erőkből álló orosz csapattól.

A társaság egyik legjobbja az FTC, a következő szezonban kölcsönben az MTK Budapest élvonalbeli együttesét erősítő jobbszélsője, Bánfai Kíra volt. Több meccsen is a magyarok vezéreként szerepelt, így nem csoda, hogy a torna álomcsapatába is beválasztották.

Gyönyörű két hét volt, csak azt sajnáljuk, hogy így lett vége. Természetesen így is szép az eredmény, de jobb lett volna, ha arannyal végződik ez a kaland. Ezért egyelőre kicsit negatívak az érzéseink. Azon gondolkozunk, hogy mi lett volna, ha… Persze valószínű, hogy idővel nagyon büszkék leszünk erre az ezüstre.

Az elmúlt két évből kiindulva – amikor az idei vb-ezüst mellett az EYOF-on első, az Eb-n pedig harmadik helyen végzett a társaság – a jövő évtől a juniorok között is eredményes lehet az együttes. Pláne, hogy jövőre – csakúgy, mint júliusban Háfra Noémiék Debrecenben – hazai környezetben, Győrben az U19-es Európa-bajnokságon méretheti meg magát a csapat.

Szerintem méltó utódja lehet az együttes a mostani juniorválogatottunknak, nagyon jó játékosunk alkotják a csapatunkat. És persze jó lenne, hasonló eredményt elérni, mint az idén Debrecenben. Legalábbis ezért dolgozunk.

Bánfai az elmúlt évad tavaszi szezonjában remekelt az FTC-ben. Többször is lehetőséget kapott a világklasszis NB I-es együttesben, és rendre gólokkal hálálta meg a bizalmat.

Nagyon örültem az esélynek, és óriási megtiszteltetésnek éreztem, hogy folyamatosan világklasszis játékosokkal edzhettem. Talán mondani sem kell, hogy rengeteget segítettek, sokat fejlődtem az elmúlt évben.

A most kezdődő évadban újabb nagy lehetőséget kap. Ahogyan ez az elmúlt években szokás volt, az FTC fiatal játékosait, ezúttal őt és Tóth Nikolettet a több játéklehetőség reményében kölcsönadta az MTK-nak.

Bízom benne, hogy az MTK-val csapatszinten is jól sikerül a szezonunk. Várom már, hogy elkezdődjön a bajnokság, szeretnék minél többször pályán lenni, és a lehető legtöbbet fejlődni. Nagy vágyam ugyanis, hogy egy nap visszatérjek a Fradi felnőttcsapatába.

Mindenesetre kitűnő példák állnak előtte a közelmúltból. A friss junior-világbajnok Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi és Márton Gréta is hasonló utat járt be. Ők ma már Bajnokok Ligája-mérkőzéseken szórják a gólokat a világklasszis együttesben.

Utánpótlássport