Emiatt is sajnálja nagyon Szilárd, hogy nem lehetett ott az EB-n – most viszont a Világkupára készül a nemzeti csapattal, miután rendbe jött a sérülése.

Jansik Szilárd

Rosszul fogadtam, hogy a nyaksérülésem miatt nem lehettem ott az Európa-bajnokságon, hiszen életem idényét játszottam a Ferencvárosban, ismét megnyertük az Euro Kupát, először lettem bajnok, ráadásul nem kiegészítő játékosként, hanem tényleg kivettem a részem a sikerekből. A válogatottban is az egész idényben játszottam, és a csúcs, a főesemény az EB lett volna… Ahogyan múlt az idő, egyre inkább feldolgoztam. Jó most az egészségi állapotom, hál’ Istennek, és örülök, hogy itt lehetek. Amióta kikerültem az EB-keretből, azóta folyamatosan kezeltetem, minden héten többször is járok fizioterapeutához, gyógytornászhoz, és ezzel, azt gondolom, hogy karban lehet tartani. Azt mondják a szakemberek is, hogy karban lehet tartani ezt a nyaksérülést, és ez az életem része, majdnem minden nap kell végeznem a gyakorlatokat. De ha nem lesz vele gond, akkor ezt nagyon szívesen elvégzem mindig.

Kemény, nagyon kemény most itt a munka. Nincs sok időnk, három-három és fél hetünk van, és mondhatni, eléggé belecsaptunk a közepébe most már. Reggel még támadásvezetést gyakoroltunk a németekkel, ma délután már volt egy rendes mérkőzés. Gyakoroljuk az új szabályokat, van egy-kettő, amit még meg kell szokni, de még egyszer mondom, nincs már sok idő. Folyamatosan feszített a tempó, jövő héten már jönnek az ausztrálok, ezen a héten pedig még végig a németekkel vagyunk. Rengeteg edzőmeccs van, azt gondolom, hogy ezzel kicsit tudnak rögzülni ezek az új szabályok, és meg tudjuk őket szokni.

NS, VLV nyomán