A nyáron visszavonult Tamást kérdezték az edzőváltásról.

Hajnal Tamás

Mindenekelőtt az időzítés lepett meg, hiszen a Fradi ragyogóan kezdte a bajnokságot, veretlenül áll a tabella élén. Idény közben sohasem jön jól egy edzőváltás, ilyenkor egyik félnek sem könnyű feldolgoznia a változásokat, az edző és a klub számára is nehéz időszakot jelent általában. Úgy gondolom, hogy ha a klub mégis meghozta ezt a nehéz döntést, akkor azt mindenkinek el kell fogadnia, előre kell nézni, és meg kell adni a maximális bizalmat és támogatást az új trénernek, Szerhij Rebrovnak.

Ez kimondottan szép korszaka volt a klubnak és Thomas Dollnak is, manapság nagyon ritka, hogy egy vezetőedzőnek öt év megadatik egy csapat kispadján. Ez egyértelműen tanúbizonyságot ad arról, hogy milyen jó szakembernek és milyen jó embernek tartották a Ferencváros vezetői. Úgy vélem, a magyar mezőnyben nem vallott kudarcot, a sikerei önmagukért beszélnek, a klub is meglehetősen tisztán kommunikálta azt, hogy a nemzetközi áttörés elmaradása miatt kellett távoznia.

Játékosként én is nagyon nagyra tartottam Rebrovot, előttem vannak a mozdulatai, a felejthetetlen góljai a Bajnokok Ligájában, és az a stílus, amelyet a pályán képviselt. Az eddigi edzői pályafutását nem követtem szoros figyelemmel, az elmúlt napokban azonban sokat foglalkoztam vele, és jó választásnak tartom a kinevezését. Az edzői filozófiája és felfogása nagyon rokonszenves nekem. Ahogy maga is nyilatkozta, a Ferencvárossal olyan futballt kíván játszani, amelyben nagy szerepet kap a dinamizmus, a gyorsaság, a labda mielőbbi visszaszerzése, a letámadás. Intenzív futballra készül a csapattal, és szerintem ez tökéletesen megfelelne a Fradinak, illene hozzá az a játékstílus, mivel élcsapatként jól venné ki magát, ha uralná a mérkőzéseket, ha folyamatosan rá tudná kényszeríteni akaratát az ellenfeleire. A Dinamo Kijevnél ki tudta alakítani ezt a stílust, és a csapata eredményes és szép futballt is játszott azokban az években, tehát minden okunk megvan hinni, hogy itt is sikerülhet neki.

NSO