Alberto Bosch mögött változatos életpálya áll.

A Fradi történetének alighanem legfiatalabb másodedzője lesz Alberto Bosch, akit Sergei Rebrov hozott magával. A fiatal katalán edző 31 éves, a mostani edzőgeneráció azon tagjai közé tartozik, aki sosem játszott magas szinten. 18 évesen már egyetemi szintű edzői tanulmányokat kezdett a barcelonai sportegyetemen, a diploma után az UEFA edzőképzését is elvégezte. Néhány hónapig gimnáziumi testnevelő, majd 8 évig a barcelonai RCD Espanyol ifjúsági edzője volt. Ez volt az az időszak, amikor az Espanyol utánpótlása szintet lépett és egész Spanyolország egyik legjobb utánpótlásképző centruma jött létre a klubnál.

Nyilván ez volt megfelelő ajánlólevél az ukrajnai Dnipro Dnipropetrovsk csapatánál, ahol akkor nagy terveket szövögettek és a helyi futballakadémiát bízták Boschra. Két évig, 2013-ban és 2014-ben dolgozott ott, majd innen csábította el, az akkor Rebrov által edzett kijevi sztárcsapat, ahol szintén az utánpótlásért felelt 2015 februárjától egészen tavaly júniusig, amellett, hogy itt az U17-es és U16-os csapatok edzői tisztjét is ellátta. Kiemelt feladata volt mindkét ukrán csapatnál a megfelelő képzési módszertan kidolgozása és számonkérése.

Rebrov, ahogy ma a sajtótájékoztatón is beszélt erről, kifejezetten támaszkodott a saját nevelésű játékosokra, így komoly együttműködés alakult ki köztük.

Rebrov távozásával ő is eligazolt és Oroszországba tette át székhelyét, ahol másodedzőként dolgozott két edző alatt is az orosz elsőosztályú Akhmat Grozny csapatánál. Innét idén áprilisban távozott, mostantól új állomáshelye a Fradi lesz. Reméljük az első csapat mellet az utánpótlás is hasznosítja másodedzőnk komoly tapasztalatait és tudását.

Isten hozott Alberto! Sok sikert a Fradinál!