A mai sajtócsütörtökön kérdeztük vezetőedzőnket a hétvégi bajnokiról, Rodríguezről és a sérültekről is.

Thomas Doll

Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a Paks bajnoki rajtjából, ugyanis ellenünk mindig nagy motivációval lépnek pályára az aktuális ellenfeleink az NBI-ben. A négy győzelmünk talán növeli is ezt, hiszen a következő csapat szívesen lenne a jó szériánkat megszakító együttes. A Paksnak vannak jó játékosai, főleg a középpályán, játszani szeretnek. Sosem könnyű ellenük, még hazai pályán sem. Hosszú ideje vártunk arra, hogy végre a Budapest táblát elhagyva is győzelemnek örülhessünk, korábban gyakran könnyelműen hullajtottuk el a pontokat, bár a DVSC és a Videoton ellen a tavalyi hajrában egész jók voltunk, ám bizonyos körülmények miatt nem sikerült felülkerekednünk. Az MTK ellen még Budapesten, a Kisvárda ellen pedig végre otthonunktól távol is sikerült nyernünk, ami nagyon jót tesz a morálnak.

Rodríguez jelenleg nem könnyű bekerülni a kezdő tizenegybe, nálam mindig a teljesítmény és nem az átigazolási díj alapján áll össze a csapat. Rajta múlik, hogy mikor harcolja ki a lehetőséget, mikor gyorsulnak fel az akciói, lesz olyan kiemelkedő az edzésmunkája, hogy a kezdéskor futhasson ki a gyepre. Korábban nem láttam élőben játszani, úgy gondolom, hogy lassan már sikerül alkalmazkodnia az európai focihoz. Jó a választék a középpályán, lassan Sigér is visszatér. A támadósorban azért szerepelt most Lanzafame elől, mert a sok védő között is jól tartja meg a labdát, mellette pedig játszó típusú, jól tudja aktivizálni a társakat is, ez pedig jól illett a mostani mérkőzéseinkbe. De természetesen Böde Dani és Kjartan is megkapja majd a játékperceket és fontos szerepet fognak játszani. Játékosként néha türelmesnek kell lenni, sajnos csak egy kapust és tíz mezőnyjátékost tudok egyszerre a pályára küldeni.

Amadou, Frimpong és Otigba egyelőre csak az edzések elején vannak ott a csapattal, az egyszerűbb passz feladatoknál. Abraham talán egy-két napon belül teljes edzésmunkát végezhet. Lovrencsics Gergő egyelőre kérdőjeles, a Kisvárda ellen a párharcai közben összeszedett egy kisebb combsérülést. Én viszont fitt vagyok… (nevet) De nem állok be, mert még több “Auf Wiedersehen”-t kapnék.