Az FTC operatív igazgatója nyilatkozott.

Mi is több cikkben foglalkoztunk a vízilabda válogatott sikertelen szereplésével, a Fradi részéről a vízilabda szövetség elnökségi tagjaként Nyíri Zoltán elemezte a helyzetet.

Hiba és önbecsapás azt gondolni, hogy a külföldiek jelentik a problémát, és kis túlzással haza kell küldeni őket. A magyar válogatott pólósainak többsége sokat játszik a klubjában, a hozzánk érkező Mezei Tamás már nem is a cseréje volt Kis Gábornak Szolnokon. A női kézilabdában és a férfi vízilabdában tudunk a világ tíz legjobb légiósa közül tudunk igazolni.

Csapatonként csak 3 légiós lehet és sokkal inkább tanulni kellene a Jaksictól vagy Aleksictől. A Recco csapatában a külföldiek a meghatározóak, mégis a mellőlük érkező olaszok jó teljesítményt nyújtottak, tegyük hozzá az olasz válogatottban 4 honosított játékos is szerepelt. El kell dönteni milyen utat választ a magyar vízilabda, de a sok munka a legegyszerűbb, olyan, amilyet a szerbek végeznek. Szükség van a legjobbakra, hiszen csak magyar játékosokkal, a legjobbakkal sem lehetne ezreket vonzani a Duna Arénába, hiszen nem lenne magyar sikerrel végződő BL-döntő.

A Fradinál is változások lesznek, a legtehetségesebb 15-16 éveseknek reggel is lesznek edzések. Rengeteg munka szükséges, napi egy edzéssel nem lehet jobbnak lenni azoknál, akik évekkel ezelőtt ráálltak a napi kettőre. A mennyiségi helyett a minőségi képzésre kell a hangsúlyt fektetni. És persze ne temessük el magunkat egyetlen rosszabb eredmény után. Tanulni kell a jobbaktól, sokat dolgozni és akkor javul a helyzet.

forrás: NS