Előbbit az MTK-nak, utóbbit a rendőrségnek köszönhetjük.

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, az MTK-nál, amikor minket fogadnak, mindig próbálnak arra törekedni, hogy minél több fradista lehessen jelen az örökrangadón. Ennek egyik legemlékezetesebb módja 2012-ben volt, amikor a – legnagyobb utazó táborral rendelkező… – Videoton elleni bajnokiról megmaradt vendégjegyeket javították át alkoholos filccel, így egyből érvényes is lett a Fradi-meccsre.

A hétvégén is igyekeztek a kék-fehérek, hogy ne szoruljanak ki a zöld-fehér szurkolók, a vendégszektor mellett a hazai részre is kaptunk jegyet, valamint több lelátórész MLSZ-kártyával is elérhető volt az online jegyvásárlás során. Emellett kéréssel fordultak az MTK-szimpatizánsokhoz, hogy a találkozóra költözzenek át a szemközti oldalra, aminek a legtöbben eleget is tettek.

Ám a rendőrség kicsit belerondított az összképbe, miután biztonsági szektornak jelölte ki a B7-es részt, talán ezzel szerették volna elkerülni a Fradi és MTK szurkolók keveredését, de végül pont ezt érték el vele. Hogyan? A nem vendégszektorba szóló belépőkkel csak a Hungária körúti 1-es kapun lehetett belépni, a 2-es kapu nem fogadta el azokat a jegyeket sem, amikre az volt nyomtatva, hogy ott lehet bejutni velük a stadionba. A lelátó alatti, a büfék melletti átjárást egy idő után kordonokkal lezárták, így a fradisták nem tudtak átmenni a nekik fenntartott részre, a lelátón a biztonságiak sem engedték át őket a lezárt szektoron, mert az volt az utasítás, hogy se erre, se arra nem lehet mozgás. Végül, amikor már sok ember próbálkozott több irányból és helyről mozogni az üres részen, már feladták a biztonságiak, egyikük egy orra alatt elmorzsolt “Tele van a f*szom az egésszel…” kifakadással hagyta el a helyét. Aztán a mérkőzés alatt már gyakorlatilag szabad volt a mozgás, belátva azt, hogy a hazai részen helyet foglaló fradisták más módon nem juthatnak normálisan a büféhez, hogy frissítőt vegyenek magukhoz, győzött a józan ész.

Egyébként egy rossz szót nem lehetett hallani egymásra a fradistáktól és MTK-soktól, jól megfértünk egymás mellett is, minden gond nélkül.